SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dosyadaki Maçlar ve Malatyaspor...!

A- A+ PAYLAŞ

Eski Futbol Disiplin Kurulu Başkan Vekili Recep Özcan’ın bir numaralı zanlı olduğu ‘Simsar’ operasyonu dosyasında Fenerbahçe, Galatasaray, Ankaragücü, Vestel Manisaspor ve Bursaspor’un maçlarına ilişkin cezalarla olaylar var.
Sakaryasporlu Evren’in gördüğü kırmızı kart da “Simsar” dosyasına girdi.

Fenerbahçe-Denizli

- Özcan, Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın’la yaptığı bir telefon görüşmesinde, 29 Nisan 2007’de Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki Fenerbahçe-Denizlispor maçında Lig TV’nin kablolarının kesilmesi olayına ait dosyanın önüne geldiğini anlattı.

Geçmişte sarı-lacivertli kulüpte yönetim kurulu üyeliği yapan Özcan, Fenerbahçe’ye Profesyonel Futbol Disiplin Talimatı’nın (PFDT) 23. maddesinden ceza uygulaması halinde 1 maç hak mahrumiyeti, 30. maddeyi uygulaması halinde seyircisiz maç cezası verilmesi gerektiğini belirtti. Kuruldan Fenerbahçe’ye 200 bin YTL ceza çıktı, kulüp tahkime gitmedi.

Sakarya’ya ceza

- Galatasaray menajeri Adnan Sezgin, 14 Nisan 2007’de 1-1 biten olaylı Sakaryaspor-Beşiktaş maçından sonra Özcan’la yaptığı görüşmede, 2 hafta sonra Galatasaray’ın Sakarya deplasmanında olacağını söyleyerek “Bu maç seyircisiz oynanır, değil mi” diye sordu. Özcan “Bakarız” yanıtını verdi. Kurul 24 Nisan 2007’de Sakaryaspor’a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi, Galatasaray maçı 4-0 kazandı.

Bursa’ya indirim

- Dönemin Bursaspor Başkanı Levent Kızıl, 13 Mayıs 2007’de Bursaspor’un Beşiktaş’ı 3-0 yendiği maçta Bursalı taraftarların çıkardığı olayların üzerine Özcan’la görüştü. Kızıl, son hafta Galatasaray’la maçları olduğunu belirterek “Beni kırmayın, ağlatmayın. Başkanlığı zaten bırakıyorum” diyerek yardım istedi. Kurul, saha kapama yerine Bursaspor’a para cezası verdi. Bursaspor 25 Mayıs 2007’deki maçı 2-0 aldı.

Uslu ve Özdemir onayı

- Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yle 1-1 biten ve finale çıktığı Fortis Türkiye Kupası maçının ardından FB’li yöneticiler Mahmut Uslu ve Nihat Özdemir’in TFF’yi hedef alan açıklamalarıyla ilgili dosyanın kurula gelmesi sırasında Aydın’la görüşen Özcan, iki yöneticiye üst limitten ceza vereceğini söyledi. Aydın’ın onay vermesi üzerine kurul Özdemir’e 1, Uslu’ya 2 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

Evren’e kırmızı kart

- Sakaryasporlu futbolcu Evren’in Beşiktaş’la yapılan maçta 2 sarı karttan kırmızı kart görerek cezalı duruma düşmesinin ardından Özcan’la görüşen Aydın, Evren’in Fenerbahçe’ye hizmet ettiğini belirterek ağır ceza verilmesi gerektiğini ima etti. Bunun üzerine kurul, Evren’e biri kırmızı karttan, diğeri talimata göre ceza olmak üzere iki maç ceza verdi.

Ankaragücü’ne hasılat

- 2006-2007 sezonunun 14. haftasında Sakarya’daki maçta konuk Ankaragücü taraftarlarının çıkardığı olayların ardından Ankaragücü’ne saha kapatma cezası verilmesi gündeme geldi. Aydın, Özcan’la yaptığı görüşmede, takımının son hafta yapacağı maçla ilgili “özel değerlendirme” istedi. Daha sonra saha kapatma cezası alan Ankaragücü’nün Fenerbahçe’yle yaptığı son maç İzmir’de seyircili oynandı. Ankaragücü, sahası kapanmasına karşın yüksek hasılat elde etti.

Manisa kalecisi

- Aydın, Vestel Manisaspor’un kalecisi Bülent Ataman ve kaleci antrenörü Metin Bayındır’a 3’er yıl ceza verilmesini önerdi. Bunun üzerine Özcan’ın başkanlığındaki kurul, Ataman’a 30 ay, Bayındır’a 3 yıl verdi. Ancak Tahkim Kurulu, kalecinin cezasını 20 aya indirdi.

Size kıyak yapayım mı?

- Galatasaray’ın 6 Mayıs 2007’deki Antalyaspor maçındaki kötü tezahürat nedeniyle menajer Sezgin Özcan’ı aradı. Özcan, Sezgin’e, “Maçta küfür var. Size kıyak yapayım mı?” dedi. Sarı-kırmızılı takıma saha kapama ya da seyircisiz oynama cezası verilmezken, 3 bin YTL para cezası verildi.

- Özcan’la telefonla görüşen Aydın, Gençlerbirliği maçı sonrası Rizespor’la ilgili ağır ceza verilmesini istedi, Özcan “Toplantıdayım, tamam” yanıtını verdi. Kurul 17 Mayıs 2007’de Çaykur Rizespor’lu Ergin Yücetaş’a 3 maç, yönetici Resul Çolak’a 1 ay hak mahrumiyeti cezası verildi.

- Özcan’ı arayan Mete isimli bir kişi Malatyaspor’un ve bir oyuncunun cezalandırılmasını istedi. Özcan, “Gereğini yaparız” yanıtını verdi. Kurul 22 Nisan 2007’de Oftaş’la yapılan maçtaki saha olayları nedeniyle Malatyaspor’a 10 bin YTL, 11 yöneticiye toplam 11 bin YTL para cezası verildi.

Lehte karar için 1.5 milyon dolar

Avukat arkadaşlarına, istenilen mahkeme kararının çıkarılması karşılığı “Yetki ve sorumluluk bende. Gereğini yaparız” biçiminde üstü kapalı rüşvet teklif ettiği öne sürülen Özcan’ın, Ulusoy’dan “patron” diye söz ettiği saptandı. Özcan’ın bu görüşmelerinde para teklif etmediği, ancak karşı taraftan gelen 1-5 milyon dolarlık para isteklerine “gereğini yaparız” diyerek yeşil ışık yaktığı belirlendi.

Özcan’ın adamlarının, Ankara ve İstanbul’daki bazı yargı mensuplarıyla özel ofislerinde de görüştüğü, ancak Adalet Bakanlığı’nın devreye girmesiyle planı gerçekleştiremediği öğrenildi.

Özcan: Bana komplo kuruldu

Eski PFDK Başkan Vekili Recep Özcan kendisine komplo kurulduğunu öne sürerek, “Futbol federasyonu seçimlerinin iptali için açtığım davalar nedeniyle buradayım” dedi.
M-Oil şirketi yönetim kurulu başkanı, eski milletvekili Süleyman Bölünmez ise ifadesinde şunları anlattı: “Bir bayilik için Servet Turgut, Recep Özcan ve Recep Ali Hacısüleymanoğlu büromdaydılar. EPDK’nın 28 tane bayiime kesmiş olduğu idari para cezaları nedeniyle sıkıntıma tanık oldular. Özcan kendisinin hukukçu olduğunu söyledi. Bu kişilerin hâkime rüşvet verdiğini veya vermediğini bilmiyorum. Özcan’a hukuki yardımından dolayı para verdim.”

EPDK ve DSİ bağlantıları

Yaklaşık 18 ay süren çalışmalarda Özcan ve arkadaşı Recep Ali Hacısüleymanoğlu’nun kamu kurumlarını kendi aralarında paylaştıkları anlaşıldı. Gümrük Müsteşarlığı’ndaki atama ve bürokratik işlemlerden Hacısüleymanoğlu’nun, EPDK’daki işlerden Özcan‘ın gözaltındaki oğlu Orkun Özcan’ın yürüttüğü saptandı. Zanlıların, üst düzey bürokratlarla bağlantı kurdukları EPDK’da bazı işlemleri hızlandırdıkları öğrenildi.

Kurumun sorumluluk alanındaki mühürlü benzinliklerin açılmasını sağlamak karşılığı 10 - 30 bin YTL, bayilik ve taşıma lisansı almak için de daha yüksek para aldıkları öne sürüldü. Zanlıların DSİ’deki ilişkileri aracılığıyla, su kullanım hakkı anlaşmaları kapsamındaki hidroelektrik santralları projelerine ilişkin işlemlerde devreye girdiği, kamu görevlilerine çıkar sağlayarak bazı firmalara sattıkları, proje bedellerine göre 30-250 bin dolar pay aldıkları tespit edildi.

Bu kapsamda dün de eski Sanayi Bakanlığı Ölçüler ve Ayarlar Genel Müdürü Atilla Şahin gözaltına alındı. Bu arada eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık’ın da tanıdığı bir şirket sahibinin, vergi borcu yüzünden aldığı cezanın Danıştay’da kaldırılmasını sağlamak amacıyla Özcan’la görüştüğü, Özcan’ın işadamından aldığı 100 bin doların bir kısmını da Aşık’a verdiği öne sürüldü.

Eski vekiller tutuklanarak cezaevine kondu

Simsar operasyonuyla ilgili olarak toplam 17 kişi adliyeye sevk edildi. Suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen eski Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkan Vekili Recep Özcan, eski MHP Konya Milletvekili Servet Turgut ve eski Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez’in adliyeye getirirken ellerine kelepçe takıldığı görüldü. Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkan zanlılardan, Recep Özcan, oğlu Orkun Özcan, Recep Ali Hacısüleymanoğlu, Özcan Erçandırlı ve Servet Turgut rüşvet ve nitelikli dolandırıcılık, Ahmet Keşnişci, Süleyman Bölünmez, İsmen Çömez rüşvet, Ahmet Turan Kepenek ise görevini kötüye kullanmaktan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız