SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dövizci Dolandırırcıya Dikkat!

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, kendilerini asker ya da polis olarak tanıtıp alışveriş yaptıkları esnafları dolandıranlara karşı uyarıda bulunurken, bu yöntemle dolandırıcılık yapan bir kişinin yakalanarak tutuklandığını açıkladı.

Emniyetin açıklaması şöyle:

"Son zamanlarda bazı şahısların, vatandaşların işyerlerine giderek kendilerini Asker, Polis v.s. olarak tanıttığını ve bu şahısların esnaftan alış veriş yapmak vaadiyle malzemeler aldığını, almış olduğu bu malzemelerin karşılığında esnafa döviz cinsinden ödeme yapacağını bu paranın evinde olduğunu ve bu alış verişin parasını evinde ödeyeceğini söyleyerek, esnaftan almış olduğu malzemeler ile birlikte esnafı şahsın daha önceden tespit etmiş olduğu çift kapısı bulunan binaların önüne getirdiğini, burada esnafa “benim sizden almış olduğum malzemelerin fiyatı ile size vereceğim döviz’in arasında… YTL fark var, sizin bana… YTL üste para vermeniz gerekir’ diyerek esnaftan parayı aldığı, dövizi getirmek üzere binaya girdiği, ancak bir müddet sonra bu şahsın binanın diğer kapısından çıkarak gittiği anlaşılmıştır.
Konu ile ilgili olarak İlimizde aynı yöntemle 20–21.01.2008 günlerinde T.Ç ve Y,Ş. İsimli şahıslar aynı yöntemle dolandırılmış, ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmalar da belirtilen olayın şüphelisi Y.D. isimli şahıs adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

İlimizde meydana gelen bu tür olaylara vatandaşlarımızın aldanmamalarını, bu kişilerle muhatap olmadan hemen 155 Polis İmdat telefonuna yapacakları ihbarlar ve Emniyet Müdürlüğümüze ait www.malatya.pol.tr. İnternet adresine atacakları maillerle bize ulaşabilirler.

Halkın huzur ve güveninin sağlanabilmesi amacıyla bu ve benzeri suç şebekelerine karşı daha etkin ve verimli çalışmalara devam edilecektir."

Bu arada Hasanbey Caddesi’nde 55 yaşındaki Y.Ş. adlı bir vatandaş, kendisini polis memuru olarak tanıtan 37 yaşındaki Y.D. tarafından dolandırılırken, olay Polis raporunda şöyle yer aldı:

“22.01.2008 günü kendisini polis memuru olarak tanıtan ve müştekiye ait iş yerine gelerek odun kömür alacağını ve tutarı olan 550YTL karşılığında ikametinde 500 Euro vereceğini söyleyip, müşteki ile birlikte belirtilen adrese geldiklerinde Euro nun YTL karşılığı olarak para üstü olan 330 YTL parayı müştekiden alarak binaya giren ve geri dönmeyen şüpheliyi müştekinin dolandırıldığını anlayarak müracaat için geldiği Asayiş Şube Müdürlüğünde kendisine gösterilen sabıkalılar albümünden teşhis etmesi üzerine yapılan çalışmalar neticesinde şüpheli yakalanmış olup, hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte çıkarılmış olduğu adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız