SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dövizdeki Çıkış Etkiledi'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, dövizin yükselmesinin kayısı ihracatını etkilediğini söyledi.

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, kayısı fiyatlarında bugünlerde kıpırdanış olduğunu belirterek, birinci kalite kuru kayısının kilosunun toptan 4 YTL'nin üzerine çıktığını bildirdi. Ancak önemli olanın ortalama fiyatın yükselmesi olduğuna dikkat çeken Kalaycıoğlu, "Dört numara dediğimiz bir kiloya 140-160 adet giren kuru kayısı fiyatı 3,4 ile 3,6 YTL arasında işlem görüyor" ifadelerini kullandı.

Dövizin yükselmesinin kuru kayısı ihracatını etkilediğini söyleyen Başkan Kalaycıoğlu, "Bağlantı yapan ihracatçılarımızın bazı bağlantılarında düşüklük görüldü, bazı bağlantılar ise iptal edildi. Çünkü, alıcı firma, döviz artışından dolayı fiyat yükselince alımda biraz geri durdu" dedi.

Kuru kayısıdan geçen yıl 277 milyon dolar döviz girdisi sağlandığını hatırlatan Kalaycıoğlu, "Eğer kayısıyı sanayi ürünü haline getirebilirsek, birkaç yılda kuru kayısından döviz girişi kademeli olarak 400-500 milyon dolarlara çıkabilir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız