SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dövizin Yönünü Düşüşe Çevirdik"

0
Güncellendi - 2018-06-10 01:40:32
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Doların da avronun da yönünü düşüşe doğru çevirmiş olduk. Son bir hafta içerisinde de dolar karşısında yabancı para birimleri içerisinde en fazla değer kazanan Türk lirası oldu. Bu düşüş hızlanarak devam edecek." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Akpınar Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret ederek hayırlı işler dileklerini iletti.

Minibüs durağında hareket saatini bekleyen bir araç ve içerisindeki yolcuların yanına çıkarak Ramazan Bayramları'nı tebrik eden Bakan Tüfenkci, ziyaretlerinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Türkiye üzerine ekonomik anlamda bir operasyon yapıldığını belirten Bakan Tüfenkci, aldıkları tedbirlerle doların da avronun da yönünü düşüşe doğru çevirdiklerini vurguladı.

Tüfenkci, son bir hafta içerisinde dolar karşısında yabancı para birimleri içerisinde en fazla değer kazanan para biriminin Türk lirası olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

“Bu düşüş hızlanarak devam edecek. Bir takım güçler atağa geçip operasyon yapabilir. Ancak aldığımız tedbirlerle bunlara müsaade etmeyeceğiz. Biz güçlü maliye yapımız, bankacılık altyapımızla, sağlam yönetimimizle bu şok ve dalgaları atlatırız. Önemli olan, sokağın, caddelerin, esnafın ne dediği. Esnafımız bu noktada hem piyasadan hem de bu oluşturulmaya çalışılan algıya karşı gerekli tepkiyi sandıkta vereceklerini ifade ediyorlar. Biz çalışmaya, gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. Milletimizle 24 Haziran'dan sonra yolumuza devam edeceğiz."

24 Haziran'ın Türkiye'nin istikbali ve bekasıyla çok yakından alakalı olduğunu kaydeden Bakan Tüfenkci, bir yandan durmaksızın terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da ülke sınırlarında kurulmak istenen terör kolidoruna karşı operasyonların devam ettiğini ifade etti.

Bakan Tüfenkci, ekonomiyi geliştirmek için durmaksızın çalıştıklarını dile getirerek, 24 Haziran'da Türkiye'de bir çok kesimin oluşurmaya çalıştığı algıyı yerle bir edeceklerini sözlerine ekledi.

AKÇADAĞ VE YEŞİLTEPE..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulamasına geçeceğiz. 16 Nisan'da bu sisteme 'hayır' diyenler, şimdi bu sistemde Türkiye'yi yönetmeye kalkıyorlar. 'En iyi biz yönetiriz' diyorlar. En iyi siz yönetiyorsanız o gün niye 'hayır' dediniz, bugüne neye talip oluyorsunuz? '3.Havalimanı yapılmasın, Boğaziçi Köprüsü yapılmasın; yol, köprü beton yığını' diyenlerin iş başına gelmesi halinde Türkiye'nin geleceğinin nasıl olacağına sizler karar vereceksiniz. O gün bu altyapılara, köprüye, limanlara, havaalanlarına, yollara 'beton yığını' diyenler bırakın fabrika yapmayı, fabrikanın çivisini dahi bu ülkeye yaptıramazlar" dedi.

Bakan Tüfenkci, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında Akçadağ İlçesi'nde iftara katılarak, Yeşiltepe Seyran Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Tüfenkci, konuşmasında, Türkiye'nin 24 Haziran'da önemli bir seçime gideceğini ifade ederek, "24 Haziran seçimleri, alelade bir seçim değil. Türkiye bir yol ayrımına karar verecek. Ya yeniden Türkiye'nin inşa, imarına; erdem, irade ve cesaretle şahlanışına karar verecek ya da Türkiye'yi eskiye döndürme adına Türkiye'nin geriye gidişi 'yıkım ekibi' dediğimiz gerçekten bugüne kadar yapılanları yıkmayı bir marifetmiş gibi ülkeyi tanımayan bir ekibe mi teslim edilecek, buna hep beraber karar vereceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin Gezi eylemlerinden sonra sistematik olarak 17/25 Aralık darbe girişimi, 7-8 Ekim Kobani olayları ve akabinde gerçekten milletimiz adına utanç tablosu olan 15 Temmuz olaylarının yaşandığını anımsatan Bakan Tüfenkci, "Biz, Cumhur İttifakı'nı kurarak Türkiye'nin terör belasından kurtulma; bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyenlerin oyunları bozma adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getirdik ve 16 Nisan'da da milletimizin desteğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getirdik. Türkiye'nin istikbali, istiklali ve geleceği noktasında; Türkiye'nin gençlerinin özellikle rahat ve refah içerisinde varlığını sürdürebilmeleri adına 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulamasına geçeceğiz. 16 Nisan'da bu sisteme 'hayır' diyenler, şimdi bu sistemde Türkiye'yi yönetmeye kalkıyorlar. 'En iyi biz yönetiriz' diyorlar. En iyi siz yönetiyorsanız o gün niye 'hayır' dediniz, bugüne neye talip oluyorsunuz? '3.Havalimanı yapılmasın, Boğaziçi Köprüsü yapılmasın; yol, köprü beton yığını' diyenlerin iş başına gelmesi halinde Türkiye'nin geleceğinin nasıl olacağına sizler karar vereceksiniz. O gün bu altyapılara, köprüye, limanlara, havaalanlarına, yollara 'beton yığını' diyenler bırakın fabrika yapmayı, fabrikanın çivisini dahi bu ülkeye yaptıramazlar. Biz sadece yol yapıp, yolları yapmıyoruz gönülden gönüle köprüler kurup, kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Onun için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiyoruz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ülküsü içerisinde her bir kardeşimizi, 81 milyonu bir ve beraber biliyoruz. Vatanına, bayrağına, devletine, milletine ihanet etmeyen her bir kardeşimizle yol yürürüyüz dedik ve o kardeşlerimizi aziz bildik. Milletimiz için çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Her yıl bir milyon vatandaşa iş, aş bulduklarını kaydeden Bakan Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte yüksek büyümeyle beraber daha fazla insanımıza iş ve aş bulacağız. Daha fazla insanımızın iş imkanlarından faydalanmasını sağlamış olacağız. Vagon Onarım Fabrikası'na bin 500 kişinin çalışacağı prefabrik ev, hastane, soğuk hava deposu imalatı yapacak olan büyük bir tesisi Malatya'ya kazandırdık. Yanına da lojistik ticaret merkezini yapma noktasında anlaştık. 12 ay içerisinde Kızılay'a teslim ettiğimiz an bin 500 insanımız iş ve aş bulacak."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız