SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dövülmüş, Yere Çarpılmış

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 aylık bebeğin dövülerek ve yere atılarak öldürüldüğü iddia edildi. Bebeğin babası, olaydan dolayı tutuklanırken, akrabaları ise olayın haberleştirilmesine tepki gösteriyorlar. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan ise beraberindeki uzman ile birlikte bebeğin annesini ziyaret etti.

KIZIMI YÜZÜ, GÖZÜ ŞİŞ HALDE BULDUM
Malatya'da önceki gün meydana gelen olayda, Medine adlı kız çocuk, annesi 33 yaşındaki V. K. tarafından Devlet Hastanesi'ne getirildi. Durumu kötü ve şuurunun kapalı olduğu bildirilen çocuk tedavi altına alınırken, annesi V. K., polise verdiği ifadede, eşi 31 yaşındaki Y. K.'nin kendisini dövmesi nedeniyle burnunun kırık olduğunu, bu nedenle Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ameliyat olduğunu ve hastanede yattığını, eşinin çocuklarına baktığını, telefonla arayıp çocukları sorduğunda, eşinin
Medine'nin hareketsiz yattığını söylemesi üzerine hastaneden eve geldiğini, kızını yatar vaziyette gözleri açık, yüzü gözü şiş halde bulunca, kucaklayıp Devlet Hastanesi'ne getirdiğini, kızını da eşinin dövdüğünü düşündüğünü ve şikayetçi olduğunu bildirdi.

Şikayet üzerine Y. K. gözaltına alınıp sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu. Küçük Medine ise Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altında iken dün gece hayatını kaybetti.

ENİŞTEM HASTANEYE GİTMEMİŞ
Olayla ilgili olarak bilgi veren V. K.'nin küçük kardeşi M. A. ise, şunları söyledi:

"Biz tanık olmadık, ama anlatılana göre, ablamdan aldığım bilgiye göre, çocuğun ölümüne neden olan sebepler var. Düşmüş filan da değil. Doktorun verdiği rapora göre çocuk dövülmüş. Yüzünde tokat izleri var. Eniştem evine bakamayan sorumsuz birisi. Ablam ameliyat olduğu için çocukları kocası bakmış. Ablam telefon açarak, çocukları sormuş o da bebeğin çok hasta olduğunu söylediğini, ablam da 'O zaman al hastaneye getir' dediğini, kocası ise, 'hastaneye getiremem' dediğini söyledi. Ablam, çocuğu alıp hastaneye getirmiş, ancak eniştem gelmemiş. Bebek yere vurulmuş, dövülmüş, beyin kanaması geçirmiş. Vurulduğuna dair el izleri var" ifadelerini ileri sürdü.

ABLAM İFADESİ İÇİN TEHDİT EDİLDİ
Ablasının da kocasının vurduğu yumruk nedeniyle burnundan ameliyat olduğunu anlatan M.A., "Ablam, kocasının akrabaları tarafından ifadesini değiştirmek için tehdit edilmiş. Ablam, daha önce kocasından küserek 2 kez eve geldi. Bundan sonra yapılacak neyse bizim de yapmamız gerekenleri yapacağız" diye konuştu.

BAKAN KAVAF'IN TALİMATİ İLE ANNE ZİYARET EDİLDİ
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan ise, beraberinde eşi ve uzman ile birlikte Fırat Mahallesi Yamaç mevkiindeki taziye evine giderek anne V. K. ile görüştü. Konan şunları söyledi:

"Bakanımız Selma Aliye Kavaf aradı. Cenazesi olmasına rağmen, bu olayla yakından ilgilendi. Bebeğin vefatından dolayı annesi evinde taziyeleri kabul ediyor. Aileyi ziyaret ettik. Kadın, sığınma ya da çocuklarına yönelik yurt ve yuva talebinde bulunmadı. Sadece maddi anlamda talepte bulundu. Anneyi ve çocuklarını takip edeceğiz. Herhangi bir baskı olduğunda devlet olarak yapmamız gerekeni yapacağız. Bebeğin ölümü ile ilgili adli boyut devam ediyor. Kadının bebeğin ölümü konusunda kafası net değil" ifadelerini kaydetti.

Bu arada, basın mensupları taziye evine ziyaret eden Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan'ı takip ederken, K. ailesinin tepkisi ile karşılaştı. Aile görüntü alınmasına izin vermeyerek, çekilen görüntülerin de yayınlanmamasını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız