SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Down Sendromu ve Yaşam''

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:38:47
''Down Sendromu ve Yaşam''
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunun birlikte düzenlediği “Down Sendromu ve Yaşam” konulu panel ilgi gördü 

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelde konuşan İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süheyla Ünal, “Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu olarak engelliler konusunda her yıl ayrı bir konuyu ele almaktayız. Bu yıl ise down sendromu konusunu ele almayı kararlaştırdık. Değerli konuşmacılarımızla down sendromu hakkında siz değerli katılımcılarımızı bilgilendireceğiz. Engelliler konusundaki duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak için bu tür etkinlikler çok önemlidir. Ülkemizde engellilerle ilgili önemli yasalar çıkmaktadır. Bu güzel gelişmelerin daha da artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Süheyla Ünal’ın açış konuşmasından sonra panelistler Doç. Dr. Derya Doğan “Down Sendromunda Gelişimin Temel Özellikleri”, Arş. Gör. Ceyhun Servi “Down Sendromlu Bireylerin Dil Gelişimi Özellikleri ve Dil Gelişiminin Desteklenmesi”, Yrd. Doç. Dr. Osman Özokçu “Down Sendromlu Çocuklar ve Sosyal Becerileri”, Ayfer Ergezen “Down Sendromlu Bireylerde Spor ve Sporun Önemi”, Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Aksay ise ülkemizde tek ve ilk olarak İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde kurulan Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü ve bu bölümde yapılan çalışmalar konusunda bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız