SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doydum'un Su Sorunu Çözülüyor

0
Güncellendi - 2016-05-04 18:09:29
Doydum'un Su Sorunu Çözülüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Arguvan İlçesi Doydum Mahallesi’nin 50 yıllık içmesuyu sorununu çözüyor. Mahalledeki su sıkıntısının yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Doydum Mahallesi ile birlikte çevredeki birkaç mahallenin içmesuyu ihalesinin Mayıs ayı içinde yapılacağını ve çalışmaların başlayacağını söyledi. Doydum Mahalle Muhtarı Ali Çakmak ve mahalle sakinleri MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir’i köy meydanında karşıladılar. Dr. Özdemir, “Genel Müdürümüz, bize müjdeli haber getirdiniz mi?” diye soran mahalleliye, “İhaleden sonra çalışmalara başlıyoruz” diyerek müjdeli haberi verdi.

Muhtar Çakmak: 50 Yıllık Hasret Bitecek

Arguvan İlçesi Doydum Mahallesi Muhtarı Ali Çakmak, 50 yıldır su konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, “2013 yılında müracaat ettik. Keson kuyu yapılacaktı. Maliyeti yüksek çıktı. Kaymakamlık ta bu kadar bütçemiz yok dedi. Daha sonra İl Özel İdaresi encümen kararıyla yapılmasına karar verildi. O günden bugüne kadar sarktı. Suyumuz gelirse inşallah mahallemiz MASKİ’nin sayesinde rahatlığa ve 50 yıl sonra suya kavuşacak. Sizlere ancak dua edeceğiz. Başka elimizden bir şey gelmiyor. Önceden çeşmeye anahtar vuruyorduk. Ev başına 2 – 3 sitil su veriliyordu. Geri kalan su ihtiyaçlarını 2 kilometre ileride bir kaynak vardı. Oradan temin ediliyordu. Zamanla oda yetmedi. Bunun yüzünden herkes göç etti. Köyde kimse kalmadı. Bu su sayesinde göçü önleyerek göç alan bir mahalle olacağız. Malatya büyükşehir olduktan sonra hizmet gelmeye başladı. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır olmak üzere MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ve emeği geçen herkese mahallelim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Dr. Özdemir: İhaleden Sonra Çalışmalar Başlayacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ise, “Muhtarımızın talebi üzerine kuyuyu Doydum’a getirmek için çalışma başlattık. Doydum ile beraber çevredeki birkaç mahallemizin su sıkıntısı için Mayıs ayı içinde ihale yapacağız. Daha sonra çalışmalar hemen başlayacak. Bu yılın sonuna varmadan da inşallah Mahallemizi suya kavuşturmuş olacağız. Doydum’a, 4 bin 500 metre içmesuyu hattı, 1 adet terfi binası ve abone çalışması yapacağız. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak tüm ilçelerimizi ziyaret ederek su, kanalizasyon, yağmursuyu drenaj hattı ve fosseptik sıkıntısı olan mahallelerin sorunlarını çözüme kavuşturmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

Bülten

b5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız