SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DP İl Başkanının İstifası

A- A+ PAYLAŞ

Demokrat Parti Malatya İl Başkanı Erdal Altunkaya, başkanlık görevinden istifasını, "Halkın gerektiğinde makamlardan istifa eden, bu onurlu müesseseyi harekete geçiren siyasetçileri de görmesi açısından" gerekçesini de belirterek açıkladı.

Altunkaya'nın istifasına ilişkin açıklaması şöyle:

"Demokrat Parti Malatya il başkanı olarak Malatya'da yerel siyaset yapmanın onurunu taşıyorum.

Yoğun bir seçim dönemi ve etkin yerel yapıcı muhalefet anlayışıyla ilkeli siyaset yapma çabalarımız kabul gördüyse de; ülke çapında seçim süresince yaşanan gelişmelerin hak etmediği halde Demokrat Parti tarafından çok ağır bir bedelle ödenmesi seçim sonuçlarına partimiz açısından olumsuz yaşanmasına neden olmuştur.

22 Temmuz seçimlerinde tüm fatura en ağır şekliyle Demokrat Partiye ödetilmiştir.

Ben bugün Demokrat Parti il başkanlığı görevimden istifa ediyorum. İstifanın onurlu bir müessese olduğunu düşünerek gerektiğinde yerine getirilmesinden tarafım.

İl başkanlığı görevimden seçimden hemen sonra istifa etme kararım vardı. Ancak ilkelerine ve doğruluğuna inandığım Sn. genel başkanımız Mehmet Ağar'ın bu süreçte partiye zarar vereceğini belirterek kongre sürecine kadar görevi devam ettirmemizi istedi. Ancak gelişen koşullar kongreyi geciktirdi.

6 ocak'ta yapılan kongrede yeni genel başkanın seçilmesiyle yepyeni bir süreç başlamış oldu.

Malatya il başkanı olarak bende istifa kararımı bugün açıklıyorum. Bu aşamada ilimizde partiye taze bir kanın faydalı olacağını düşünüyorum.

Bu süreçte yönetim kurulumuz toplanarak kendi içinden partimizi il kongresine kadar götürecek il başkanını seçecektir.

Bende 1946'dan beri ülkeye demokrasinin yerleşmesiyle başlayan, akabinde ülkenin her yapı hücresinde imzası olan Demokrat Partideki çalışmalarına devam edeceğim. Gelecek il başkanına her konuda maddi ve manevi destek olacağım.

Partimizdeki yönetim kurullarımız ve ilçe başkanlarımız çok kaliteli, pırıl pırıl mükemmel insanlardan oluşmaktadır. Özellikle ilçe başkanlarımızın performansları takdire şayandır. Bu meyanda il başkanlığım döneminde de özverili desteklerinden dolayı hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Sadece il başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Parti içerisindeyim. Her anlamda partimin detekçisiyim. Sadece halkın gerektiğinde makamlardan istifa eden bu onurlu müesseseyi harekete geçiren siyasetçileri de görmesi açısından yeni arkadaşlarımıza bir fırsat yaratarak istifa ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız