SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DP'de Özal Dönemi

A- A+ PAYLAŞ

DP, 7. Olağanüstü Büyük Kongresi’nin ardından Başkanlık Divan üyelerini seçti. Malatya'nın eski bağımsız milletvekili Ahmet Özal Siyasi İşlerden ve İç politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olurken, Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, Siyaset Planlama Kurulu Başkanlığı’ndan alındı.

DP’nin yeni Başkanlık Divan belirlendi. 7. Olağanüstü Büyük Kongresi’nin ardından Genel İdare Kurulu’nu(GİK) toplayan DP, Genel 11 kişiden oluşan Başkanlık Divan Üyelerini seçti.

Salih Uzun Genel Başkanvekilliği görevini korurken, GİK üyesi 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal da yönetime girdi. DP’nin yeni Başkanlık Divan şu isimlerden oluştu:

“Hüsamettin Cindoruk-Genel Başkan; Salih Uzun-Genel Başkanvekili; Ahmet Özal-Siyasi İşlerden ve İç politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı; Ahmet Uyanık-Teşkilat İşleri ve İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı; Cenk Tunçsiper-Seçim ve Seçmen Kütüklerinin Düzenlenmesinden Denetlenmesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı; Prof. Dr. Hasan Ünal-Dış Politika ve Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı; Hulusi Turgut-Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı; Ufuk Söylemez- Ekonomik Siyaset ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı; Prof. Dr. Necdet Basa-Demokratik Kitle Örgütleri, Meslek Kuruluşlar ve İnsan Hakları Uygulamasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı; Cem Kılıç-Eğitim, Ar-Ge, Siyaset ve Sendikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı; Dr. Nuran Talu-Kadın ve Gençlik Örgütleri, Kadının Statüsü Sorunlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı; Bülent Erdinç- Bölgesel Gelişme, İnsan Kaynaklar ve Parti içi Uyum Konularından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı; Özden Özbilun-Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı; Muhtar Mahramlı- Genel Sekreter.”

SİYASET PLANLAMA KURULU

DP’de Başkanlık Divanının yan sıra, Anavatan Partisi ile bütünleşmenin ardından oluşturulan “Siyaset Planlama Kurulu”nun da üyeleri değişti. Kurula Başkanlık eden Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, yeni üyeler arasında yer almadı. DP Siyaset Planlama Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

“Prof. Dr. Ahad Andican, Yılmaz Karakoyunlu, Prof. Dr. Şerife Özşuca, Dursun Akdemir, Bülent Şimşek Özçelik, Mehmet Arif Demirer, Baki Mert, Sekretarya-Cem Karakeçili.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız