SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DPT'den 31.6 Milyona Onay

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, DPT'nin karayolları ve Malatya grubu köprü inşaatları için bu yıl 31.6 milyon liralık ek ödenek onayını verdiğini bildirdi.

Çalık'ın sekreteryasından, konuya ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Malatya’da halen yapımı süren Karayolları çalışmaları ve Malatya Grubu Köprü inşaatlarına yönelik ek ödeneklerin Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından onaylandığını belirten Öznur Çalık, toplamda 31 milyon 698 bin TL’lik ek ödeneğin Malatya’daki çalışmalar için ayrılacağını belirtti.

Çalık, Malatya’nın karayolu ulaşımı açısından son derece stratejik projeler olan Köprü inşaatlarının yapımının bir an önce tamamlanabilmesi adına Ulaştırma Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlar nezdinde takiplerini sürdürdüklerini ifade etti. Öznur Çalık “Yapımı hızla devam eden ve 2011 yılında bitirilmesini hedeflediğimiz Beylerderesi Viyadüğü’nün halen 2 milyon 570 bin TL’lik ödeneği bulunmasına rağmen 2009 yılı için 3 milyon ek ödenek talep ettik. DPT’nin onayladığı ödeneğin Maliye Bakanlığınca onaylanmasının ardından Beylerderesi Viyadüğü inşaatı hız kesmeden devam edecek.” dedi. Beylerderesinin yanı sıra Milli Egemenlik (Turan Emeksiz) Kavşak Köprüsü ile Sanayi Kavşak Köprüsü grup köprüleri inşaatlarına yönelik olarak 2009 yılı için 6 milyonluk bir ek ödeneğin de DPT tarafından onaylandığını belirten Çalık “Kavşak Köprülerimizin tamamlanmasıyla Malatyamızın trafiği daha da rahatlayacaktır. Vatandaşlarımızın güvenli ve sorunsuz bir biçimde karayolu ulaşım ağından faydalanmalarına imkan tanıyan projelere son derece önem atfediyoruz. Projelerin aksaklık yaşanmadan tamamlanabilmesi için kurumlar nezdindeki takiplerimizi ve girişimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz.” dedi.

Karayolları çalışmaları için de 2009 yılına ilişkin olarak ek ödeneğin onaylandığını belirten Öznur Çalık “Karayollarında devam eden çalışmalarımız için de 22 milyon 698 bin TL’lik ödeneğimiz de onaylandı. Bütün gayretimiz bir an önce bu projelerimizi tamamlamak. Yapımı süren inşaatlarımızı sonuçlandırdıktan sonra üzerinde çalıştığımız yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi Malatya için Durmadan Yolumuza Devam Edeceğiz. Bu vesileyle Sayın Ulaştırma Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürümüze, DPT Müsteşarımıza ve Maliye Bakanımıza Malatyamıza yönelik desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi."

DOĞANYOL'DA İNCELEME..
Bu arada Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde İl Genel Meclisi başkanı Naci Şavata ile birlikte Doğanyol ilçesinde incelemelerde bulundular.

Pütürge ilçesine Meslek Yüksekokulu yaptırılacağını söyleyen Çalık, bölgede yaşanan depremlerden dolayı mağdur olan vatandaşların sıkıntılarının çözümü içinde gerekli olan çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Doğanyol Belediyesi'ni ziyaret eden Çalık, Belediye Başkanı Recep Gülbey'den ilçenin sorunları hakkında bilgiler aldı.

Çalık, Doğanyol Öğretmenevi için gerekli olan ödeneklerin verilmesi içinde çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Çalık, Malatya-Pütürge-Doğanyol Karayolu'ndaki iyileştirme çalışmalarının da sürdüğünü ve sıkıntıları zamanında çözdüklerini söyledi.

ÖLMEZTOPRAK'IN AÇIKLAMASI..
Öte yandan, AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'tan da köprü ve karayolları ödeneklerine ilişkin geniş bir açıklama geldi.

Ölmeztoprak'ın sekreteryasından basın kuruluşlarına gönderilen bülten şöyle:

"Adalet ve Kalkınma Partisi(Ak Parti) Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Malatya ilinin ulaşımda sıkıntısının bir an önce giderilmesi için Karayollarında çalışmaları devam eden yollara DPT tarafından 22 milyon 698 bin TL ek ödeneğin onaylandığını söyledi.

Milletvekili Ölmeztoprak,Karayollarının global projeleri arasında yer alan Malatya Kayseri arası(Gürün-Darende) 32 km’lik devlet yolunun proje bedelinin 128 bin TL olduğunu,2009 yılında 100 bin TL ödenek ayrıldığını ve 2010 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini,Malatya ile Erzincan arasındaki Arapgir Kemaliye Bağıştaş 16.Bölge de 64 km’lik hudut yolunun proje bedelinin 340 bin TL olduğunu,bu yola 2009 yılında ödenek miktarı 325 bin TL olarak ayrıldı dedi.

Malatya Gölbaşı ayrımı ile Hekimhan 16. bölge hudut yolunun birinci kısım çalışmalarının bu yıl başladığını belirten Ölmeztoprak,bu yolumuz 54 km’dir.2011 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir.Bu yıl ayrılan ödenek miktarı 130 bin TL’dir dedi.

Güneydoğu Anadolu Projesi(GAP) içerisinde yer alan Adıyaman Yeşilyurt arası 111 km’lik yolun proje bedelinin 110.801 bin TL,2008 yılı sonunda yapılan harcama 72.227 bin TL ve 2009 yılı ödeneği 4.410 bin TL olduğunu ifade eden Ölmeztoprak,40 yılı aşkındır bir türlü tamamlanamayan bu yolun Ak Parti iktidarıyla büyük mesafe kat ettiklerini ve 2011 yılında bitirileceğini belirtti.

Malatya Grubu köprüleri olarak yer alan Mili Egemenlik ve Turan Emeksiz kavşaklarının proje bedelinin 29.000 bin TL olduğunu ifade eden Ölmeztoprak,2008 yılı sonunda 10.900 bin TL harcama yapıldı.2009 yılında ayrılan ödenek miktarı 3.000 bin TL ve 2009 yılı için 6 milyonluk bir ek ödenekte Devlet Planlama Teşkilatı(DPT) tarafından onaylandı dedi.

Bölünmüş yol çalışmaları tamamlanan Malatya Elazığ güzergahında Karakaya Baraj gölü üzerinde yer alan Kömürhan köprüsünün yanına bir köprünün daha yapılacağını belirten Ölmeztoprak,Bu köprünün mevcut Kömürhan köprüsünün yanına ikileme köprü olarak projelendirildiğini ve proje ihalesinin yapıldığını ve kısa bir süre içerisinde köprü ihalesinin de gerçekleştirilmiş olacağını söyledi.

Ölmeztoprak,Malatya ili Arapgir ilçesindeki Arapgir(Kale) Meydan köprüsü içinde 2009 yılında 50 bin TL ödenek ayrıldığını ifade etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız