SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dr. Aslan'ın İstifası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da da uzun süre görev yapan, son olarak Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi başkanlığı görevinde bulunan Dr. Turan Aslan'ın, 2 Ocak tarihinde istifa ettiği açıklandı.

İntaniye (Enfeksiyon) Hastalıkları Uzmanı olan Dr. Aslan, 1980 ve 1990'lı yıllarda Malatya Devlet Hastanesi'nde, Malatya'dan ayrılmadan bir süre önce de İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görev yapmıştı.

Dr. Aslan, Kasım ve Aralık aylarında, Malatya'da içme suyu kaynaklı olarak yaşanan salgın hastalıkla ilgili olarak, Malatya'dan gönderilen numunelerin tahlili ve halkın salgın konusunda uyarılmasıyla Malatya'nın gündemine gelmişti.

Dr. Aslan'ın, Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi başkanlığı görevinden istifası, milliyet.com.tr'de "Sağlıkta hac istifası.. Hıfzısıhha Başkanı, Türkiye kuş gribi krizi yaşarken hacca gitmek istedi. İzin verilmeyince istifa etti" başlıklı haberle yansıtıldı. Bu haberin detayları ise şöyle:

"Türkiye kuş gribi depremi yaşarken, Sağlık Bakanlığında da "hac krizi" yaşandı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün hava muhalefeti nedeniyle gidemediği Van’a hareket için geldiği Ankara Esenboğa Havaalanı’nda gazetecilerin, Refik Saydam Hıfzıssıhha Başkanı Dr. Turan Aslan’ın neden Van’a gitmediği yönündeki sorularını yanıtladı. Akdağ, Dr.Turan Aslan’ın, 2 Ocak’da istifa ettiğini ve bu nedenle de Van’a incelemeler için giden grubun içinde yer almadığını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, Dr. Aslan’ın Hacca gitmek istediği ancak bakanın olurunu alamadığı, bunun üzerine 2 Ocak’ta istifa ederek, 3 Ocak’ta 43’üncü kafile ile hacca gittiği öğrenildi. DR. Aslan’ın hac dönüşünde Şişli Etfal Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servis Klinik Şefliğinde işe başlayacağı bildirildi.

"2 AYDIR GELİŞMİŞ BİR DÜŞÜNCEYDİ"

Bakan Akdağ, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Turan Aslan’ın görevden ayrılması ile ilgili bir soru üzerine de, bunun son 2 aydır gelişmiş bir düşünce olduğunu bildirdi.

Doç. Dr. Aslan’ın, 2 Ocak 2006’da istifa ettiğini kaydeden Akdağ, bunun kuş gribi ile ilgili ilk test sonuçlarının negatif çıkmasıyla ilişkilendirilemeyeceğini söyledi. Akdağ, ilk sonuçların negatif çıktığının 2 Ocak’ta açıklandığını, bu tarihte Aslan’ın istifa ettiğini ve pozitif sonuçların 4 Ocak’ta açıklandığını anımsatarak, "Bu nedenle istifayı ona bağlamak yanlış olur" dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız