SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dr. Derelioğlu Göreve Başladı

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı Devlet Hastanesi başhekimi iken görevden alınan ve İdare Mahkemesi'ne başvuran Dr. Nail Derelioğlu (fotoğraftaki), davayı kazandıktan sonra başhekimlik görevine başladı.

Eski adı SSK olan Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine 2004'te AKP'nin desteğiyle atanan Ortopedi Uzmanı Dr. Derelioğlu, 1.5 yıl sonra görevden alınmış, yerine Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi olan Dr. İlhan Geçit atanmıştı. Dr. Derelioğlu, bu atama kararının iptali için İdare Mahkemesi'ne gitmiş, dava sürerken iki kez "yürütmeyi durdurma" kararıyla Başhekimlik görevine dönmüştü. Dr. Derelioğlu, ilk göreve dönüşünde Dr. Geçit hakkında yolsuzluk suçlamaları içeren iddiaları ilgili makamlara iletmiş, ikinci göreve dönüşünde ise AKP Milletvekili İhsan Koca ve Dr. Geçit'in "ihbarcı" tarafında olduğu yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmış, o arada Valilikçe de açığa alınmıştı. 2 gün cezaevinde yattıktan sonra itiraz sonucu tahliye edilen Dr. Derelioğlu, Ramazan ayında teravih namazı çıkışında bir grubun saldırısına uğrayarak dövülmüş, bu olayla ilgili de Dr. Geçit tutuklanmış, bir süre tutuklu kalmıştı. Dr. Derelioğlu daha sonra Sağlık Müdürlüğü'nce yaptırılan idari soruşturmada yolsuzluk suçlamasında "asli kusurlu" görülmemiş, denetim görevi eksikliği nedeniyle "uyarı" cezasıyla cezalandırılmıştı. Dr. Geçit ise, halen Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'nde geçici görevle çalıştırılıyor.

MAHKEMEYİ KAZANDI..
Dr. Nail Derelioğlu'nun, Bölge İdare Mahkemesi'ne görevden alınmasının iptaline ilişkin açtığı davayı kazandığı ve bu karar doğrultusunda 26 Aralık Çarşamba günü Başhekimlik görevine resmen başladığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız