SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dr. Derelioğlu Yeniden..

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı Devlet Hastanesi'nde Ortopedi Uzmanı Dr. Nail Derelioğlu (fotoğrafta), başhekimlik görevine 2. kez mahkeme kararıyla döndü. Mahkeme kararının uygulanmasıyla Başhekimlikten alınan Dr. İlhan Geçit'in, aynı hastanede Üroloji Uzmanı olarak görevini sürdürmeye başladığı bildirildi.

Dr. Derelioğlu, görevden alınıp yerine Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Geçit'in atanmasından sonra yargıya başvurmuş, Bölge İdare Mahkemesi kararıyla geçtiğimiz Ocak ayında başhekimlik görevine dönmüş, ancak kısa süre sonra yeniden görevden alınıp, Dr. Geçit bir kez daha başhekimlik görevine atanmıştı. Tekrar yargıya giden Dr. Derelioğlu, 2. kez yürütmeyi durdurma kararının verilmesi ve bakanlığın da mahkeme kararını uygulaması nedeniyle döndüğü Başhekimlik görevine 25 Temmuz Salı günü başladı.

Bu arada, kadrosu da kısa bir süre önce Bingöl'den Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'ne gelen Dr. İlhan Geçit'in ise, Derelioğlu'nun göreve başlamasıyla, Üroloji servisinde uzman doktor olarak görevi sürdürmeye başladığı haber alındı.

NELER OLMUŞTU?
Eylül 2004'de atandığı Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden Mayıs 2006'da alınan Dr. Derelioğlu'nun yerine, Bingöl'den Dr. İlhan Geçit "görevlendirme" ile atanmıştı. Dr. Derelioğlu, bu tasarrufla ilgili İdari Yargıya giderken, Dr. Geçit, Derelioğlu dönemiyle ilgili bazı iddialar üzerine müfettiş incelemesi yaptırmıştı. Dr. Derelioğlu, "yürütmeyi durdurma" kararı üzerine 4 Ocak'ta Başhekimlik görevine dönerken, Dr. Geçit'in de Bingöl'deki görevine iade edildiği belirtilmişti. Göreve başlamasından 7 gün sonra, söz konusu müfettiş incelemesi gerekçe gösterilerek yeniden görevden alınan Dr. Derelioğlu hakkındaki bu tasarrufla ilgili yazı 10 Ocak günü Malatya Valiliği'ne ulaşmıştı. 3 gün rapor alan Derelioğlu, görevden alma yazısını rapor süresinin bitimiyle tebellüğ etmiş, görevden ayrılmıştı.

Ayrıca Dr. Derelioğlu'nun kısa süren 2. başhekimlik döneminde, Dr. Geçit döneminde yapıldığı öne sürülen 50'nin üzerindeki "yolsuzluk ve usulsüzlük" iddiasını ilgili makamlara ulaştırdığı ve müfettiş talebinde bulunduğu haber alınmış, bu iddiaların bir bölümü de MHP İl Başkanı Ömer Ekici tarafından gündeme getirilmişti.

Dr. Derelioğlu'nun Ocak 2007'deki kısa görev döneminde, Dr. Geçit döneminde başta "depreme karşı güçlendirilmesi gereken" binayla ilgili yerel hiçbir makamla görüşmeden, Yoğun Bakım Merkezi'ne dönüştürme ihalesi yapması, bu durumun tartışma konusu olması, Valinin ihaleyi askıya alması gibi gelişmelerin olmasının ardından, kamuoyuna da sızan ve Dr. Geçit döneminde yapıldığı öne sürülen usulsüzlük ve yolsuzluklarla ilgili iddialar için Sağlık Bakanlığı'ndan müfettiş istenmiş, ancak "iş yoğunluğu" nedeniyle müfettiş gönderemeyen bakanlık, Dr. Derelioğlu'nun görevden ikinci kez alınması kararından önce aldığı raporu düzenleyen hekimi soruşturmak üzere aynı dönemde Malatya'ya müfettiş göndermişti. Bu tartışmaların olduğu dönemde Milletvekili Ali Osman Başkurt ile il başkanı İhsan Koca arasında, "müfettiş geldi, gelmedi.." anlaşmazlığı yaşanmış, Başkurt'un Derelioğlu'nun iddialarını araştırmak için geldiğini sandığı müfettişin, Derelioğlu'na verilen raporu soruşturmak için gönderildiği ortaya çıkmıştı. Derelioğlu'nun, Geçit'le ilgili iddiaları ise, Malatya Valiliği bünyesinde soruşturulmaya başlanmış, soruşturmanın Defterdarlığa verildiği belirtilmiş, ancak daha sonra akıbeti hakkında bilgi alınamamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız