SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dr. Özalp Vefat Etti

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı Devlet Hastanesi'ne dönüştürülen SSK Malatya Hastanesi'nin eski başhekimlerinden, kemençe üstadı, müzik araştırmacısı ve yazar hemşehrimiz Dr. Nazmi Özalp vefat etti.

Ankara'da yerleşik olan ve tatilini geçirdiği Balıkesir- Burhaniye'de vefat eden Dr. Özalp'ın cenazesi, Ankara'da toprağa verildi.

ÖZALP KİMDİR?
1932 yılında Malatya’nın Darende ilçesinde doğdu. İlk ve orta okul eğitimini Darende’de, lise eğitimini Malatya’da tamamladı. Daha sonra 1956 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Ülkenin farklı yerlerinde doktor olarak çalıştı. Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığında yedek subay olarak tamamladıktan sonra, SSK Malatya Hastanesi başhekimliğine atandı. Dahiliye uzmanı olan Dr. Özalp, 1981 yılında emekli oldu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

1944 yılında ortaokulda müzik öğretmeni olan Mustafa Efendi’den keman dersleri alarak müziğe başladı.

Ayrıca Malatya Lisesinde müzik öğretmeni Nedim Nezihi Önuçan va Kemençevi Enver Sarp’tan dersler aldı.

Tıp Fakültesinde öğrenci iken ilk teorik bilgiyi Halil Aksoy’dan aldı.

Tanınmış müzisyen Ruşen Kam ile 1951 yılında tanışması yaşamının dönüm noktası oldu. Daha sonra Profesör Necati Lugal, Refik Ahmet Sevengil, Cevdet Kozanoğlu ve Mesut Cemil gibi müzisyenlerle tanışma şansı buldu. Bu dönemde Vedia Tunççekiç, Fahri Kopuz ve İsmail Baha Süersan’ın verdiği müzik derslerine katıldı.

1978 yılında Ankara Radyosunda sözleşmeli (dışarıdan) olarak kemençe çalmaya başladı ve öğrencilere Türk Müzik Tarihi ve kemençe çalma dersleri verdi.

Ayrıca resim ve tezhiple de ilgilendi. Cevdet Kozanoğlu’ndan kemençe yapma tekniklerini öğrendi. Tıp ve başka konulardaki yazı ve makaleleri birçok dergide yayınlandı.

Beste yapmadı. Ancak ‘Türk Müziğinin Yakın Geçmişi ve Ruşen Ferit Kam’, ‘Türk Musikisi Beste Formları’ ve ‘Türk Musikisi Tarihi’ adlı kitapları yayınladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız