SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dr. Özdemir Göreve Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:29:25
Dr. Özdemir Göreve Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şükrü Özdemir göreve başladı.

Ankara Sincan’daki Dr. Nafiz Körez Devlet Hastanesi’nin başhekimi iken Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine geçen ay atanan Dr. Şükrü Özdemir, İnönü Caddesi’ndeki İl Sağlık Müdürlüğü binasındaki yerinde göreve başlarken, yaptığı açıklamada, Bolu-Geredeli olduğunu ve en iyi hizmeti vermek için çaba göstereceğini vurguladı.

Özdemir, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının teşkilat yasası çerçevesinde yeniden yapılanması çalışmalarının önemli bir aşaması olan Kamu Hastaneleri Birliğinin oluşturulması ile İlimizdeki kamu hastane kaynaklarının israfa ve atıl kapasiteye yol açmaksızın etkin ve verimli kullanılarak hizmetin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Birlik üst yapısı Genel Sekreterlik bünyesinde çalışacak Tıbbi, İdari ve Mali Hizmetler Başkanlıkları ile bunlara bağlı uzman kadroları ve büro görevlilerinden oluşmaktadır.

Birliğe bağlı hastanelerin yönetimi Malatya Devlet Hastanesinde Hastane Yöneticisi ve kendisine bağlı Başhekim, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ile İdari ve Mali İşler Müdüründen oluşmaktadır. Diğer İlçe hastanelerimizin yönetimi ise hastane yöneticiliği görevini de yürütecek Başhekim ve kendisine bağlı çalışacak Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ile İdari ve Mali İşler Müdüründen oluşmaktadır. 

Birlik bünyesindeki hastane yöneticileri 2 yıllık süre için; sözleşmeli statüde görevlendirildi.

Malatya İli Kamu Hastaneler Birliği olarak öncelikle İlimizin tüm ilçeleri ile birlikte hastanelerimizin mevcut durumlarının tespiti hızlı ve ayrıntılı bir şekilde yapılmaktadır.

Yapılmakta olan tespitler çerçevesinde hizmetin iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik hedefler belirlenecek ve bu hedefleri gerçekleştirmek için kısa, orta ve uzun vadeli planlar oluşturulacaktır. Bu planlar da belli bir disiplin içinde uygulamaya konulacaktır. 

Çalışmalarımızda Valiliğimizin desteği ve himayesinde başta İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü olmak üzere tüm kurumlarımız ile işbirliği ve koordinasyon içerisinde olunacaktır. Ayrıca tüm sivil toplum kuruluşları ve halkımızla yakın ilişki içerisinde olunarak öneri ve istekleri öğrenilecektir.. 

Basınımızın; yapacağımız çalışmaları ve sunacağımız hizmetleri halkımıza duyurarak halkımızın hizmetten en iyi şekilde yaralanmasına ve halkımızın ihtiyaç ve beklentileri ile sistemdeki sorunları öğrenmemize aracı olması açısından önemli bir fonksiyon ve hizmet gördüğü düşüncesiyle bu konuda önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. 

Bize verilen görev açısından önemli bir sorumluluk aldığımızın bilinciyle çalışacağız. Oluşan yeni yapılanmada görev almayan tüm eski yöneticilere hizmetleri ve çalışmaları için teşekkür ediyoruz. Yeni sürecin dinamik bir sistem olduğunu, bu sistemde kendilerinin birikim ve deneyimlerine ihtiyacımız olduğunu ve onlardan yararlanacağımızı, onların da bu süreçte gelecekte görev alabileceklerini belirtmek istiyoruz.

Şu aşamada tespit ettiğimiz öncelikli hedefimiz yeni yapılan hastaneyi en iyi koşullarda ve hızlı bir şekilde hizmete açıp, mevcut hastanelerimizin taşınmasından ortaya çıkabilecek hizmet ihtiyaçlarına ve sorunlara yönelik çözümler oluşturmaktır.

Yapacağımız çalışmalarda temel ilkelerimiz hasta ve çalışan hakları ve güvenliği çerçevesinde hasta ve çalışanlarımızın memnuniyetini sağlamak olacaktır.

Çalışmalarımızda halkımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, basınımızın ve kurumlarımızın desteğine ihtiyacımız olacaktır. İlk izlenimlerimizden bu desteği alacağımız inancındayız. Bu kapsamda başlangıç aşamasında; birliğimizin görev yapacağı fiziki mekanın verilmesi ve oluşturulması ile ilgili çalışmaları ve destekleri nedeni ile İl Sağlık Müdürümüze ve Müdürlük çalışanlarına teşekkür ederiz.

Halkımızın ve çalışanlarımızın desteğini alarak Malatya ilimizin sağlık hizmetlerine önemli katkı sağlayacağımız inancı ve temennisi ile tüm halkımıza sağlıklı günler diler, saygılar sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız