SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kan İhtiyacımız Var, Bağış Yapın"

0
Güncellendi - 2016-01-27 17:21:59
A- A+ PAYLAŞ

Havaların soğumasıyla kan bağışında düşüş yaşanıyor.  Kızılay Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Osman Özgül, soğuk havalarla birlikte bağışçı sayısında düşüş yaşandığını belirtip, vatandaşlara duyarlılık çağrısı yaptı.

Vuslat TV’de Güne Dair programına konuk olan ve burada açıklamalar yaparak kan vermenin endişe yaratacak hiçbir tarafı olmadığını kaydeden Özgül, “18 yaşını bitirmiş 50 kilonun üzerinde sağlıklı her insan kan verebilir. Erkeklerin senede üç ay aralıklarla dört defa, kadınların dört ay aralıklarla üç defa kan vermesinde hiçbir sorun yoktur.” dedi.

Bağışçılara en fazla meydanlara kurulan stantlar ile ulaşabildiklerini kaydeden Özgül, “Havaların soğumasıyla birlikte bağışçı sayımız düştü. Eski belediye meydanındaki otobüsümüzün içi klimalı ve oldukça sıcaktır. Fuzuli Caddesi’ndeki kan merkezimiz klimalı ve nezih bir ortamdır. Kan vermek isteyen vatandaşlarımızı bu merkezlerimize bekliyoruz. Özellikle son günlerde bölgemizde yaşanan olayları da göz önünde bulundurarak kan ihtiyacı olduğunu düşünüp duyarlı olmamız gerekiyor” dedi.

Vuslat TV

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız