SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dr.Parlakpınar'a Teşvik Ödülü

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:56:56
Dr.Parlakpınar'a Teşvik Ödülü
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Parlakpınar, 2015 TUBİTAK Teşvik ödülüne layık görüldü. 

2015 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülüne ilişkin değerlendirme çalışmaları sonuçlandı. Bilim Ödülü, Özel Ödül ve Teşvik Ödülü olmak üzere 3 kategoride açıklanan ödüllerde, Kalp, böbrek ve damar sistemi patolojilerinde iskemi-reperfüzyon ve serbest radikal hasarı ve antioksidan tedaviler konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle Doç.Dr. Parlakpınar’a Teşvik Ödülü verildi.

Ülkede yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunanlara verilen teşvik ödülünü hak eden bilim adamlarına 20 bin TL para ödülünün yanı sıra gümüş plaket ve ödül beratı da takdim ediliyor.

İnönü Üniversitesi’nden Teşvik ödülü kazanan Doç.Dr. Parlakpınar’ın araştırma alanları ise “Antioksidanlar (melatonin, kafeik asit, aminoguanidin vb), Pinealektomi, Oksidatif stress, İskemi-reperfüzyon hasarı (miyokard, böbrek ve beyin), Subaraknoid kanama modeli, Apoptozis gelişimi, Diabet ve komplikasyonları, Kemoterapotik toksisite ve önlenmesi, Kayısının sağlık alanında kullanımı” konuları oluşturuyor.

TUBİTAK, ülkede yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulan bilim insanlarına Bilim Ödülü olarak 50 bin TL, altın plaket ve ödül beratı, Özel Ödül kategorisinde ise yurtdışında yaptığı çalışmalarıyla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulan bilim insanlarına 50 bin TL para ödülünün yanı sıra altın plaket ve ödül beratı veriyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız