SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dr. Perişan'dan Mail Geldi!

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:04:27
Dr. Perişan'dan Mail Geldi!
A- A+ PAYLAŞ

Aşırı alkollü bir vatandaşın hastaneye götürülmesi için Polis ekiplerinin talep etmesine rağmen 112 Acil Ambulans servisinin olay yerine ambulans göndermemesi, bunun üzerine vatandaş polis aracıyla hastaneye götürülürken, ambulansın çağrıya rağmen olay yerine gelmediğine ilişkin polisin tutanakla durum tespiti yapmasıyla ilgili haber "Alkollüye Ambulans Yokmuş!" başlığıyla malatyahaber.com'da yayınlandıktan sonra, basın kuruluşlarına Dr. Mustafa Perişan'a ait mail adresinden, "İl Sağlık Müdürlüğü" imzasıyla gönderilen ve bu kuruma ait olup olmadığı da tam anlaşılamayan bir açıklama metninde, karşı iddialarda bulunuldu. Kullanılan iletişim yolunun dahi bu kurumun en azından "yazışma bilgi ve disiplini" konusunda sorunlu  olduğunu ortaya koyduğu değerlendiriliyor. Ayrıca, olayla ilgili polisin yaptığı telsiz konuşmalarının, bu kurumun kayıtlarında yeralmasına karşın, çağrıldığı yere gitmeyen 112 Acil Servis'in kendi telsiz ve telefon kayıtlarına dayanarak,  polisi  zan altında bırakan açıklama yapması da ayrıca dikkat çekti.

DR. PERİŞAN ADRESİNDEN GELEN AÇIKLAMA..

Sağlık Müdürlüğü'nün kendi resmi adresinden veya Valilik aracılığıyla göndermesi gerekirken, bu kurumda hangi görevde olduğu bilinmeyen Dr. Mustafa Perişan mail adresinden basın kuruluşlarına gönderilen açıklama şöyle:

"27.05.2014 tarihinde bir internet sitesinde ‘Alkollüye Ambulans Yokmuş!’ başlığı altında kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebebiyet veren bir haber yayımlanmıştır. 

Bu çerçevede; kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Konu ile ilgili 112 ses kayıtlarının da dinlenmesi suretiyle yapılan inceleme neticesinde;112 Komuta Kontrol Merkezine 26.05.2014 tarihindeilgili vatandaştan doğrudan gelen çağrı üzerine112 KKM tarafından112 ekibi görevlendirilmiştir. Söz konusu vakaya ulaşan 112 ekibine hastanın direnç göstermesi ve tedaviyi kabul etmemesi üzerine 155 aranarak emniyetten yardım istenmiş ve 112 ekibi yaklaşık 20 dk. sonra olay yerinden ayrılmıştır.  Daha sonra aynı hasta ile ilgili gelen çağrı 112 KKM nöbetçi doktoru tarafından değerlendirilmiş, hastanın müdahaleyi reddetmesi ve hastanın durumunun acil sağlık hizmeti gerektirmemesi sebebi ile112 KKM tabibi tarafından tekrar ambulans görevlendirmesi yapılmamış ve durum emniyet birimlerine bildirilmiştir.

Görevi hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin (acil ambulans hizmeti) tüm vatandaşlarımıza daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak olan 112 Komuta Kontrol Merkezine, ilgili mevzuat hükümleri ile bazı yetki ve sorumluluklar yüklenmiştir. Konu ile ilgili 11.05.2000 tarih ve 24046 sayılı Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinin19. Maddesinde de belirtildiği üzere 112 KKM’ye gelen taleplerin acil sağlık hizmeti gerektirip gerektirmediğini değerlendirme yetkisi sorumlu tabibe ait olup, tabip talebin acil sağlık hizmeti gerektirmediğine kanaat getirir ise, talebi reddetme yetkisine sahiptir. Aynı Yönetmeliğin 22. Maddesinde ise 112 ekibitarafından yapılan değerlendirme sonucunda, ileri tıbbî müdahaleye ihtiyacı olan hastanın ambulans ile nakli, hizmet olay yerinde verilmiş ve hastanın daha ileri tıbbî müdahaleye ihtiyacı bulunmuyor ise nakli gerçekleştirmeme yetki ve sorumluluğu olay yerine giden 112 ekibine verilmiştir.

Sonuç olarak, kamuoyuna tamamen yanlış yansıtılan sözkonusu olayda telsiz ve telefon kayıtlarının incelenmesi sonucunda, 112 KKM tarafından gerekli ambulans yönlendirmesinin yapıldığı ve 112 ekibince hastanın bizzat değerlendirildiği anlaşılmaktadır.

‘Öncesi bilinmeyen olayda….’  diye devam eden söz konusu haberin tek yanlı, gerçek dışı değerlendirme ve iddialarla kurgulanarak, öncesini araştırma gereği duyulmadan yapılmış olması düşündürücüdür.

Ayrıca aynı haberin devamında bahsi geçen kaybolan ambulans ile ilgili gerçekdışı iddiaların da yeniden gündeme getirilmek istenmesi manidardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü"

122 GÜN SONRA "GERÇEK DIŞI" İDDİASI!.

Bu arada söz konusu açıklama metninde, 25 Ocak tarihinde köye hasta almaya gönderildikten sonra yanlış yola girince kaybolan, merkeziyle de irtibat kuramayan, vatandaşların tekrar ambulans istemesi üzerine 112 Acil Servis'in saatler sonra kaybından haberdar olduğu ambulans olayı ile ilgili olarak da, bu olaydan tam 122 gün sonra "kaybolan ambulans ile ilgili gerçek dışı iddialar"ın dile getirildiği suçlaması yapıldı. Söz konusu olayın tartışıldığı, fotoğraflarla haberinin yapıldığı günlerde, açıklama yapmayanların, 122 gün sonra, yaşanmış bir olayın gerçek dışı olduğu iddiasında bulunmaları da ilginç karşılandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız