SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Drejanlılardan Bağış

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki Drejan Aşireti'nin sivil toplum kuruluşu olan Drejanlılar Derneği, Yazıhan ilçesindeki Abdurrahman Serttaş İlköğretim Okulu'na, kitap bağışında bulundu.

Drejanlılar Derneği'nde Kardeş Okul Projesi nedeniyle düzenlenen törene İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya, Yazıhan Milli Eğitim Müdürü Fethullah Taylan, Yazıhan İl Genel Meclisi Üyeleri Nebi Yiğit ve Cafer Kuşdoğan, Drejanlılar Derneği Başkanı Nevzat Öztürk, Yazıhan Abdurrahman Serttaş İlköğretim Okulu Müdürü Şükrü Deveceloğlu ile birlikte çok sayıda Drejanlı katıldı.

Drejanlılar Derneği Başkanı Nevzat Öztürk, Drejanlılar Derneği'nin eğitime katkı sunmayı sürdürdüğünü belirterek, "Bu yıl 30 öğrencimize burs verdik. Eğitime olan katkımızı Yazıhan Abdurrahman Serttaş İlköğretim Okulu ile kardeş okul olarak sürdüreceğiz. Bu okulumuza ilk aşamada kitap hediye ediyoruz, ancak okulumuzun sorunlarıyla ve ihtiyaçları ile yakından ilgileneceğiz" dedi.

Yazıhan Milli Eğitim Müdürü Fethullah Taylan ise, ilçede kitap kampanyası başlattıklarını belirterek, ilk desteğin Drejanlılar Derneği'nden gelmesinden dolayı teşekkür etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Drejanlıların bir arada birlik ve beraberlik içinde olmasının sevindirici olduğunu söyleyerek, bu birlik ve beraberliğin sürdürülmesini temenni ederek, dernek yöneticiliğinin zor bir görev olduğunu ifade etti.

Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya ise, "Dernek yöneticiliği yapılınca, insanlar bazen, 'Bunların bir hesabı var' diyebiliyor. Bu yanlış bir düşünce. Eğer dernek yöneticiliği ile bir yere gelinseydi, 7 kişi bir araya gelip, dernek kurar. O nedenle Drejanlılar Derneği yönetimine sonuna kadar destek vermeliyiz" şeklinde konuştu. Törende katılımcılara çiğ köfte ikramı yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız