SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Drenaj Kanalı Temeli Atıldı

A- A+ PAYLAŞ

11 kilometrelik yağmursuyu drenaj kanalının temeli atıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 1.2 milyon liraya malolacak olan kanalın 200 günde tamamlanacağını bildirdi.

Temel atma töreni ile ilgili olarak belediyenin yayınladığı basın bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi önemli bir altyapı hizmetinin daha temelini attı.

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte içmesuyu, kanalizasyon şebekeleri ile yol açma/genişletme ve asfaltlama çalışmalarına büyük hız veren Malatya Belediyesi, özellikle yağışlı havalarda büyük ihtiyaç duyulan 11 kilometrelik Yağmursuyu Drenaj Kanallarının temelini törenle attı.

16 Haziran Çarşamba günü saat 15.00’de İnönü Mahallesi’nde düzenlenen Yağmursuyu Drenaj Kanalları Temel Atma Töreni’ne Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanısıra, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Şirket Genel Müdürleri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Tören sırasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’da bugüne kadar toplamda 18 kilometre uzunluğunda yağmursuyu drenaj kanalı yapıldığını, Belediye olarak 2010 yılında mevcut 18 km’nin iki katına yakın bir planlama yaptıklarını belirterek, bunun 11 kilometrelik kısmın temelini attıklarını söyledi.

Toplam maliyeti 1.2 milyon lira civarında olan 11 kilometrelik yağmursuyu drenaj kanalı çalışmalarının 3 noktada birden başlayacağını kaydeden Belediye Başkanı Çakır, bu çalışmaların bir kısmının Belediye tarafından yapıldığını, 11 kilometrenin tamamının ise 200 günde bitirileceğini söyledi.

Su Baskınları Ortadan Kalkacak…

Cengiz Topel, Hasanbey, Paşaköşkü, eski Kömür Tevzi, Belediye Binası, Teyfik Temelli Caddelerini kapsayan yağmursuyu drenaj kanallarının tamamlanmasıyla birlikte yılsonu itibariyle bu sorunun büyük oranda çözüleceğini belirten Başkan Çakır, su baskınlarının ortadan kalkacağını bildirdi.

Bu çalışmalar sırasında çevreye ve vatandaşlara kısa süreli de olsa rahatsızlık vereceklerini belirten Başkan Çakır, “bu konuda hemşerilerimizden anlayış ve sabır bekliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasının ardından, 11 kilometrelik yağmursuyu drenaj kanallarının temeli atıldı. Başkan Çakır, yapılan bu hizmetin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Temel atma sırasında kesilmek üzere alınan kurban kesilmeyerek Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlandı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız