SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DSİ Projeleri Geliri Yıllık 142 Milyon TL Artırdı

0
Güncellendi - 2018-01-26 04:12:09
DSİ Projeleri Geliri Yıllık 142 Milyon TL Artırdı
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 2003-2017 yılları arasında Malatya’ya 8 adet baraj, 1 adet gölet, 7 adet sulama tesisi ve 45 adet taşkın koruma projesinin tamamlanarak hizmete girdiği kaydedildi. İşletmeye açılan tesislerle, 2017 birim fiyatlarıyla yıllık yaklaşık 142 milyon TL gelir artışı sağlandığı kaydedildi.

DSİ verilerine göre, Boztepe Recai Kutan Barajı, Kapıkaya Turgut Özal, Güzelyurt, Sofular, Doğanşehir Sögüt, Kuluncak Bicir, Darende Ayvalı ve Akçadağ Taşevler Barajı olmak üzere 8 adet baraj tamamlandı. Su depolama hacmi 214 milyon 88 milyon metre küp olan barajların sulayacağı arazi miktarı ise 184 bin 930 hektar.  DSİ’nin tamamlandığını belirttiği tek gölet ise Arapgir Göleti oldu. 2009 yılında tamamlanan gölet, 320 dekar arazi suluyor.

2003 yılından bu yana toplam 7 adet de sulama tesisi tamamlandı. Darende Gökpınar, Derme İlave ve Çerkezyazısı, Hekimhan Güzelyurt, Doğanşehir Söğüt, Darende Sofular, Arapgir ve Kuluncak Bicir Barajı sulaması ile toplam 235.420 dekar zirai arazinin sulanarak yıllık 141 milyon 653 bin 400 TL zirai gelir artışı sağlandığı kaydedildi.

45 adet taşkın koruma

DSİ Genel Müdürlüğü,  yine 2003 yılından 2017 yılı sonuna kadar Malatya’da 45 adet dere ıslahının (Taşkın Koruma ve Taşkın Rusubat Kontrolü) tamamlandığını belirtti. Söz konusu bu tesislerle 9 ilçe merkezi, 31 adet meskun mahal ve 3.142 dekar arazi taşkın zararlarından korunduğu kaydedildi.

Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • fıkret cezik (6 yıl önce)
    ormanlaı artırmya devam sayın bakan
    0
    0
    Yanıtla
  • Ersyil (6 yıl önce)
    Eyyy malatya haber sitesi çok değerli yoneticileri. D.D.Y Ankara Malatya hattını öğlen saat 11.00 e sefer koymuş. Bu saatte malatya ya kim gelebilir. Işi öğlenden sonra biten ertesi güne mi kalacak yoksa otobüs ile mi gidecek. Benim aklıma şu geliyor. Malatya tren yolcu sayısı az olduğu için 5 işletmeyi malatyadan alıp başka bir şehire (erzincan) verecekler. Önceleri Ankara dan Malatya ya saat 19.00 hareket vardı. Ankara ya sabah gelen işlerini yapıp akşam 19.00 treni ile dönüyordu. Böylece işleri de görülmüş oluyordu. Siz herşeyi inceleyen araştıran haber sitesi bu ise bir el atip haber yaparmisiniz. Hastası olup Ankara ya gidenler mağdur oluyor. Otobüs seyahatinde rahatsız olanlar maalesef tren kullanamıyor. Dikkat dikkat bakın kullanamıyor!!!! yolcu sayısı düşecek 5 işletme gidecek... demedi demeyin sevgiler saygılar. Malatya ya sevgiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bek (6 yıl önce)
    susuzluktan bu yilki kayip ne kadar acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim (6 yıl önce)
    sizler su ile oynadıkça sularımız çok pahalandı bir de su da kalite düştü keşke şu büyük rakamları yazmasaydınız o paralar kime gitti saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Şirin görünmenin yolu satılmayan malı reklama koymaktır. Ellerinize sağlık. Fakat Recai Kutan barajına harcanan para ne kadar. Kaçak nasıl giderildi. Kapıkaya barajı daha büyük yapılıp üniversiteye kadar alanı sulayabilirdi. Kaynak büyük çünkü. Yapanlara sağlık. Ama
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (6 yıl önce)
    Bu gelir ölçme cihazı ne zaman icat edildi
    0
    0
    Yanıtla