SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"DSİ Sistemi Kurdu, Kanallara Su Verilecek"

0
Güncellendi - 2017-08-21 02:59:35
A- A+ PAYLAŞ

  • Çat Barajı'nda inceleme yapan Bakan Tüfenkci, "Köklü çözüm için adımları atacağız" diye konuştu..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci; kuraklık yüzünden Çat Barajı’nda düşen seviyesi nedeniyle sulama tüneline su verilememesi üzerine, dip suyunun aktarılması için DSİ tarafından tünele su verilmesi için kurulan pompaj sistemini yerinde inceledi.

Tüfenkci, beraberinde Vali Ali Kaban, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, DSİ Elazığ Bölge Müdürü İlker Arslan ve DSİ yöneticileri ile birlikte Çat Barajı ve Çat Barajı’na takviye su için yapımı süren Şerefhan Deresi’ndeki proje sahasında incelemelerde bulundu.

Bakan Tüfenkci ve beraberindeki heyeti, önce Çat Barajı’na takviye su verilmesi için Şerefhan Deresi’nde yapılan çalışma sahasında incelemelerde bulundu. Bakan Tüfenkci’yle Şerefhan Deresi’ndeki çalışmaların müteahhitlik hizmetleri nedeniyle sıkıntı yaşandığı ve sözleşmesinin iptal edildiği, yeni bir çalışma başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Tüfenkci, daha sonra Çelikhan’ın Şerefhan Köyüne geçti ve burada Havuzbaşı mevkiinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Tüfenkci; Eskimalatya başta olmak üzere Malatya Ovası’nda yaşanan kuraklık sorununa acil çözüm olarak, Çat Barajı’nda geçici düzenleme başlatılarak, pompajlarla Çat Tüneli’ne su verilmesi çalışmalarını da yerinde izledi.

-Şerefhan Deresindeki çalışmalar hızlandırılıyor

Toplam 10 adet dalgıç pompa sistemi ile Çat Tüneli’ne su verecek olan yeni düzenleme hakkında bilgi alan Bakan Tüfenkci; “Şerefhan Deresinde müteahhitten kaynaklanan birtakım sıkıntılar vardı. Şerefhan Deresi’nde özellikle eski müteahhidin iş akti feshedilerek, yeni bir müteahhitle yola devam edilmesi ve çalışmaları kararı alınmıştı. O çalışmaların seyrini görmüş olduk.” dedi.

-“DSİ çalışma sistemini kurdu, kanallara su verilecek”

Kuraklık nedeniyle Malatya’da ciddi anlamda bir sulama suyu problemi olduğunun görüldüğünü belirten Bakan Tüfenkci; “Bu konuyla ilgili olarak istişarelerde bulunduk. Ayrıca daha önce DSİ Bölge Müdürlüğümüzün çalışmaları neticesinde onlara vermiş olduğumuz talimatlar sonucunda Çat Barajı’nda gölün derin noktalarındaki suyun tünele pompalanmasına karar verildi. Dip noktadaki 10 milyon metreküp suyun sulama suyu olarak kullanılması noktasında DSİ çalışma sistemini kurdu. Burada su aktarılması başladı. İnşallah kısa zamanda bu su toprakla ve çiftçilerimizle buluşur ve bir nebzede olsa çare olur. Köklü çözüm için adımları atacağız. Mevcut sulanabilir olan arazilerin sulanabilir özelliğini devam ettirmek gerekiyor. Arkadaşlarımız bu noktadaki çalışmalarını sürdürüyorlar.” dedi.

Bakan Tüfenkci; daha sonra Yeşilyurt'un Kozluk, Aşağı Köy, Orta Köy, Gedik ve Öncü kırsal mahallelerini de ziyaret ederek buradaki vatandaşlarla bir araya geldi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • mehmet (6 yıl önce)
    Evet eski başkan Abdullah polat sen geçen sene suyu neden boşa akittin bu birlik tam incelensin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem GÜLDAŞ (6 yıl önce)
    Sayin Bakanim birde yeni yapilan Tohma koprusu temel calismasini yerinde incelerseniz yapilan islem harika bir ış inanin degerlendirilirse hem yazihan hemde Battalgazi nin su sorunu koklu cozulmus olur oradaki yapilan dolgu baraj son kotu seviyesinde kadar doldurulunca ustunde kalan su havzasi hem Beyler deresi hem tohma ve durucasu deresi ile surekli dolu kalir burdan battalgaziye su pompalama bir gunes enerjisi sistemi ile cozulmus olur.... lutfen yerinde incelensin
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (6 yıl önce)
    Guzelyurta bu yıl hiç su verilmedi. Ağaçlar Allah rızası için bir defa bile sulanmadi. Kayısılar, meyveler ağaçlarla birlikte kurudular, kuruyorlar. Barajimizdan su verilmiyor. GÜZELYURT KURUYOR...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Şu maskinin 40 projesinide açıklasınlar bakalım. Nelermiş. Beyler bunlara doğruları öğretmeliyiz. Kernek parkının suyu, kapalı çarşının altındaki su, diğerleri diğerleri bunları kullansalar sorun çözülecek. Arıtılmayan Arıtmanın suyunu arıtıp kanala verseler sorun zaten çözülecek. Maski 145 milyonu nereye harcayacak. Belli değilmi. Yalnız reis bunların farkında değilse durum daha kötü beylerrrrrrr. Stad demişken geçmiş gazetelere bakın belediye başkanı ve rektörün inadı yüzünden karayolları yalvarmasına rağmen alt geçit projesini iptal ettiler. Şimdi sökülen direklerin hesabını kim verecek. Ben benim hakkıma düşeni bu .........helal etmiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Sizin hiç aklını çalışmaz mı? İlle millet bas bas bağıracak ki Çat Barajına gidesiniz. DAHA ÖNCE NERDEYDİNİZ? Ben diyem mi? Reisi bitmeyen stadı açtırmakla meşguldünüz, o açılış benim bu açılış senin gezdiniz (emniyet müdürü ve rektör dahil), onun bunun işine koşturdunuz, milletin genel sorunlarıyla hiç bir zaman ilgilenmediniz. Şimdi kalkmış ilgileniyoruz, milletin emrindeyiz havasındasınız. Beyler beyler BU MİLLET YEMİYOR. O devir sene 70 ler 80 lerde kaldı. Bu aziz Malatya halkı salak değil. Siz onu başkasına yutturun. Çok çalışkan Derme Sulama Birliği başkanı ise sanırım hala çalışıyor bir yerlerde. Belki ismi belli vakıfta çalışmaya çağırmışlardır. Eee sonuçta Allah rızasına çalışıyorlar. Pehhh
    0
    0
    Yanıtla
  • karakavaklılar (6 yıl önce)
    Karakavakta Bu Sezon 1 Su Verildi ağaçlar kurudu bekliyoruz bakalım su gelecekmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Derme Sulama birliği başkanı Abdyllah polat nerde ,asıl onun orda olması lazım ama umrunda değil. Derme sulama birligi başkanı acilen istifa etmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • karakavaklılar (6 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    derme sulama başkanını rezil ettiniz sanki su vardıda adam vermedi suyu haklı gelmemekle ben olsam bende gelmem derme sulama bırlıgınde yenı gelecek yönetim ve başkan rant peşinde o yüzden abdullah polatla bu kadar uğraşıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı 2 (6 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    sayın malatyalı bak orda bakan var belediye başkanı var varda var bi alem orda sen şu işi idrak et önce suyu temin etmek suyu bulmak dsi nin işidir.derme sulama birliği ise suyu dağıtmakla yükümlüdür.alıcılara ulaştırmakla yükümlüdür.olacak ki ulaştırsın anladın neden özellikle abdullah polatı gözlerin arıyor nedeni belli de neyse
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah POLAT kim kardeş bir söylermisin. Ne yapmış boş boş konuşmaktan başka. Hı diyeyim giden vali sulama birlik başkanı hakkında soruşturma açtı mı? şimdi diyecenki vali FETÖ nün adamıydı diyeceksiniz. Valinin FETÖ olmadığını biz 2. ordunun önünde gördük. AMa ne oldu diyemmi. birileri korudu ve hala koruyor sayın başkanınızı. Alın hayrını görün. sanki o olmazsa iş yürümez. su olmasa ne yapacakmış. Çıkacaksın eylem yapacaksın, köylüyü bilinçlendireceksin. Sen STK sın. Daha ne olsun. oturdukları yerden işler yürümüyor beyefendiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    Ah reis ah senin hatırın olmasa varya.mesele vatan meselesi.yoksa malatyaya vekilde lazım değil bakanda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katiliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Macit (6 yıl önce)
    Eyi malatya ovası kurtuldu.
    0
    0
    Yanıtla