SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DSİ'den Malatya'ya 2 Milyar TL'lik Yatırım

0
Güncellendi - 2018-07-16 05:34:57
DSİ'den Malatya'ya 2 Milyar TL'lik Yatırım
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen Doğu Anadolu Gelişim Projesi (DAP) kapsamında Malatya’ya 2019 yılı sonuna kadar yapılacak, baraj, gölet, içme suyu, taşkın koruma ve HES projelerinin tutarının toplam 2 milyar TL olduğu açıklandı.

2018 yılı İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem toplantısında DSİ 9. Bölge Müdür Yardımcısı Ercan Gerçek’in yaptığı sunuma göre, 2019 yılı sonuna kadar DAP kapsamında Malatya’ya, 20 adet baraj ve gölet, 13 adet sulama tesisi, 1 adet içme suyu tesisi, 47 adet taşkın koruma tesisi ve 12 adet hidroelektrik santrali yapılacak.

Toplam 2 milyar TL tutarındaki söz konusu yatırımların gerçekleşmesi ile 853.000 kişiye ilave içmesuyu sağlanacak,414.720 dekar tarım arazisi sulanacak,45 yerleşim yeri arazi taşkınlardan korunacak,348 milyon kwh yıllık hidroelektrik enerji üretilecek.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Bicir Barajı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • ahmet (5 yıl önce)
    bu yapılan barajların malatya iklimi üzerinde etkileri hesaplanıyor mu ??? tövbe!!!!!!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (5 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Arkadaşım iklimi düşünen yetkililer mi var bence yok.Şuan diyorum ki en karlı iş ve para götürme yolu baraj mı ki de her yere adım başı baraj yapılıyor. Acaba malatyalının şuan acaba en acil ihtiyaçlar listesinde baraj mı var.[●Ayrıca vekil yazılarının altına yagcılık yapan arkadaşlar az delikanlı olun 2 kuruş menfaat için kendinizden ve ailenizden ödün vermeyin●]
    0
    0
    Yanıtla
  • sen anlarsın çiftçinin derdinden su olmazsa çiftçi bitmiştir her tarafa baraj yapılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut hatip (5 yıl önce)
    Makatyanın suyu meşhurdu beceriksizler sayesinde suyumuzda elimizden alıp artezyen suyuna mahkum ettiler. Ama vatandaş bunların hesabını vakti geldiyi zaman soracak
    0
    0
    Yanıtla
  • O vakit ne zaman gelecek acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Kurbağa Terbiyecisi (5 yıl önce)Mahmut hatip isimli kullanıcı yorumuna
    Yorumu okumaya başladım..beni bi gülme tuttu..ne kadar cahilmissi n
    0
    0
    Yanıtla
  • MAHSUN (5 yıl önce)
    Hani açılacak iki baraj vardı, 2016 da açılmazsa bakanımız veysel bey her yıl için okul yaptıracaktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    İnşaallah boruları malatya’daki malum firmadan almazlar
    0
    0
    Yanıtla