SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DSİ'den 'Barajlar Doldu, Su Taşkını Olabilir' Uyarısı

0
Güncellendi - 2019-04-21 03:17:36
DSİ'den 'Barajlar Doldu, Su Taşkını Olabilir' Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, mevsim normallerinin üzerindeki yağışlar nedeniyle baraj ve göletlerdeki fazla suların mansaba aktarılacağı belirterelerek, taşkınlara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Konuyla ilgili yapılan uyarı açıklamasında şu bilgilere yer verildi; "Ülke genelinde olduğu gibi Bölge Müdürlüğümüzün bulunduğu havzada 2019 yılının mevsim normalinin üzerinde yağış alması ve halen devam etmesi nedeniyle sağanak yağışlar kar örtüsünün yağmurlarla beraber erimeye geçmesi depolamalı tesislerimizin (baraj, gölet) maksimum su koduna kadar dolması ve fazla suların mansaba aktarılması sırasında nehir, dere yataklarının taşarak çevredeki arazilere yerleşim yerlerine, alt yapı tesislerine ve tüm canlılara zarar vermek suretiyle etki bölgesindeki doğal yaşamı olumsuz etkileyip ve normal hayatı da kesintiye uğratacağından dolayı özellikle bölgedeki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünde dikkatli ve tedbirli olmaları taşkın anının derhal kurumumuza bildirmelerini kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Arif (5 yıl önce)
    şuan tahmini 2 yıl yetecek su rezervine ulaştı. taşkın koruması yapılmakta olan karlık çayında mükemmel su geliyor. inşAllah rekora yakın olcak.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    çat barajından haber var mı?
    0
    0
    Yanıtla