SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DSP Kongre Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

Demokratik Sol Parti (DSP) Malatya il başkanlığı 7. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen kongreye, DSP Genel Sekreter Yardımcısı Soydal Sılay ve DSP Malatya İl Başkanı İbrahim Demirhan’ın yanı sıra parti üyeleri katıldı.

Seçim öncesinde parti üyelerine hitap eden DSP Genel Sekreter Yardımcısı Soydal Sılay, Anayasa değişikliğinde DSP’nin oylamalara katılmayacağını söyledi. Sılay, “Seçim baraj sistemi değiştirilmediği sürece DSP Anayasa oylamalarına katılmayacak. Birinci turda DSP olarak takındığımız tavırdır. İkinci turda bir değerlendirme yaparız ama bugünden söyleyebilirim ki, seçim barajında herhangi bir değişiklik olmazsa, DSP oylamalara katılmayacak. DSP milletvekilleri parlamento da üzerlerine düşen görevleri yerine getiriyorlar. Ancak oylamaya katılmıyorlar. Olmazsa olmaz baraj sisteminde bir gelişme olmadığı için oylamalara katılmıyorlar. İkincisi ise bir başka partinin yedek stepnesi konumuna düşmemek için oy kullanmıyorlar. DSP milletvekilleri parlamento da oy kullanmadıklarında ulusal basın herhangi bir söylem ya da dedikoduda bulunmuyor” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan DSP İl Başkanı İbrahim Demirhan ise, Türkiye’nin çok hassas bir dönemden geçtiğini söyledi. Demirhan, Anayasa oylamalarının yapıldığına dikkat çekerek, “İktidar partisi gelecekte kendi kusurlarını örtecek, kendi yanlışlarını görmeyecek anayasa yapma çalışması içerisindedir” görüşünü savundu.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Mevcut Başkan İbrahim Demirhan’ın tek liste halinde girdiği seçimlerde Demirhan, bütün oyları alarak tekrar DSP Malatya Teşkilat Başkanlığı görevine seçildi. İbrahim Demirhan yönetiminde lise ise şu isimlerden oluştu;

“Bülent Günal, Faik Akkayüz, Ahmet Özelçi, Hüseyin Er, Murat Serkan Gültekin, Ersin Kaya, İsmet Çelik, Gökmen Açıkgöz, Osman Toktaş, Bayram Akbulut ve Bektaş Karaduman.”

BDP KONGRESİ..
Bu arada, Barış ve Demokrasi Partisi Malatya il örgütünün 1. olağan kongresi de 25 Nisan Pazar günü Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak. Saat 11.00'de başlayacak olan kongreye partinin genel başkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Bengi Yıldız'ın katılacakları, ayrıca sanatçı Rojda'nın da bir konser vereceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız