SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DTP Kapatıldı

A- A+ PAYLAŞ

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç yaptığı açıklamada, DTP'nin kapatılmasına oybirliğiyle karar verildiğini bildirdi.

DTP'nin üst düzey yöneticilerine siyaset yasağı getirildi. Yasaklı isimler 5 yıl süreyle siyaset yapamayacak.

Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un milletvekilliği düşürüldü.

Anayasa Mahkemesi, DTP hakkındaki kapatma davasının 4. günkü görüşmelerini tamamladı. Yüksek Mahkeme Heyeti, davaya ilişkin 4. gün görüşmelerine saat 09.30’da başlamıştı. Mahkeme Heyeti’nin bugünkü görüşmesi yaklaşık 8 saat sürdü.

DTP davası ve olası bir kapatma kararı birçok soruyu içinde barındırıyor. Bilinenin aksine DTP kapatma kararı verilirse istese de sine - i millete dönemiyor.

Sabah'tan Ersan Atar'ın haberine göre DTP'li vekillerden bazıları yasak gelse bile yapılacak ilk seçimlerde bağımsız milletvekili olabiliyorlar. Ancak yeni kurulacak partiye 5 yıldan önce geçemeyecekler.

SİYASİ YASAK GETİRİLENLER..
Mahkeme kararında, siyasi yasak getirilenlerle ilişkin olarak da, "Abdulkadir Fırat, Abdullah İsnaç, Ahmet Ay, Ahmet Ertak, Ahmet Türk, Ali Bozan, Ayhan Ayaz Aydın Budak, Ayhan Karabulut, Aysel Tuğluk, Bedri Fırat, Cemal Kuhak, Deniz Yeşilyurt,i Ferhan Türk, Fettah Dadaş, Hacı Üzen, Halit Kahraman, Hatice Adıbelli, Hüseyin Bektaşoğlu, Hüseyin Kalkan, İzzet Belge, Kemal Aktaş, Leyla Zana, Mehmet Veysi Dilekçi, Metin Tekçe, Murat Avcı, Murat Taş, Musa Farisoğlulları, Necdet Atalayı, Nurettin Demirtaş ve Selim Sadak’ın Anayasa’nın 69. maddesinin 9. fıkrası gereğinde, gerekçeli kararın Remi5 yıl süreyle, bir başka partinin kurucusu, yönetici denetçisi olamayacakları.." denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız