SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DTP Meclis'ten Çekildi

A- A+ PAYLAŞ

DTP'den beklenen açıklmama geldi.Kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, "Grubumuz fiili olarak Parlamentodan çekilmiştir, çalışmalara katılmayacaktır" dedi.

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatma kararı verilen DTP Başkanı Ahmet Türk'ün partisinin genel merkezinde açıklama yaptı.

Türkiye önemli bir sürecin içindedir. Biz parlamentoya geldiğimniz günden beri hep barışı savunduk. Dedelerimiz, Ortadoğu halkı her zaman bir deyim kullanır: Kan kanla, şiddet şiddetle, silah silahla temizlenmez. Akan kanı durdurmamız için barışı esas almamız lazıum. DTP yaşanan acıları yüreğinde hissetti ve son bulması için çaba gösterdi. Halkları kucaklaştırmaya yönelik çok cidd çabalar sarfettik. Ama bugün bakıyoruz ki; barışı isteyenler terörist ilan ediliyor.

Ben özellikle bu karardan sonra kendimizi savunmak için konuşmuyorum. Biz bugüne kadar yaptığımız tüm konuşmalarda silah hak arama yöntemi olmaktan çıkmalıdır dedik. Bir tek konuşmamızda bu iş şiddetle çözülür sözünü bulamazsınız.

Ancak bütün bunlar ortadayken Anayasa Mahkemesi'nin statükoyu, resmi ideolojiyi savunan siyasi bir kararla ortaya çıkması, halkların barışa ve demokrasiye olan inancına darbe vurmuştur.

KONUŞMADAN SATIR BAŞLARI

Barışı isteyenler terörist sayılıyor

Siyaset boşluk kabul etmez

Bundan sonrada demokratik siyaset sürecek

Bu ülke bir gün barışını sağlayacak

Bu hukuki değil, siyasi bir karardır.

Bu parlementodaki ayrımcı zihniyet doğru değildir.... Kürtler için Türkler için barış için haksızlıktır...

Parti kapatıldı ben sebeplerine girmek istemiyorum ama parti olarak çalışmalara katılmayacağız...

Geçmişte alınan kararımızın arkasındayız...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız