SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DTP Milletvekili Tuncel Coştu!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen bir toplantıya katılan DTP Milletvekili Sebahat Tuncel, “30. isyana meyil vermemek lazım. Buna gücümüz var, yeteneğimiz var diyoruz ve Türkiye bunu hak ediyor" iddiasında bulundu.

DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Partisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Büyük Düğün Salonu'nda düzenlediği geceye katıldı. Sık sık bölücü başı ve terör örgütü PKK için sloganların atıldığı gecede bir konuşma yapan Tuncel, Irak'ın kuzeyinde düzenlenen kara operasyonunun başarısız olduğu iddiasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da tepki gösteren Tuncel, "Bugün sayın Deniz Baykal diyor ki, 'Neden çıktılar, devam etmeliydi operasyonlar.' Baykal sen mi savaşıyorsun? Sen mi dağlardasın? Operasyon başarılı olsaydı ne olacaktı?" ifadelerini iddia etti.

Tuncel şu iddialarını ileri sürdü: "Siz 20 milyon insanı, kimlik ve kültürel haklarını tanımıyorsanız, bu halkı yok sayıyorsanız, o zaman yarın 30. isyan çıkar. Asıl mesele bizim 30. isyanı çıkartmamamızdır. Asıl mesele Türkiye’de barış ve demokrasiyi inşa etmemizdir. Türkiye bu sorunu çözmek zorunda."

Kara operasyonunu sonuçsuz kaldığını ileri süren ve bunun demokrasi için vesile olacağını ileri süren DTP'li Tuncel, "PKK, kürt sorunun bir nedeni değil, bir sonucudur. Eğer nedeni olsaydı, Kürtler bugün 29'uncu kez isyan etmezdi. O zaman sonuçsa, bu sonucu neden olan şeyi ortadan kaldırmak lazım. 30. isyana meyil vermemek lazım" iddialarında bulundu.

Salonda bulunanlar, "PKK halktır, halk burada", 'İmralıya bin selam", "Hükümet şaşırma, bizi dağa taşırma" şeklinde sloganlar attılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız