SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DTP'nin Malatya 'Bağımsızı'!..

A- A+ PAYLAŞ

Seçimlere bağımsız adayla girme kararı alan Demokratik Toplum Partisi (DTP), milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. Bağımsız adaylar arasında DEP davasında yargılanarak terör örgütü üyeliğinden hüküm giyen DEP eski milletvekilleri Orhan Doğan, Selim Sadak, Hatip Dicle, eski İHD Başkanı Akın Birdal, Şemdinli davasını konu olan bombalama olayının gerçekleştirildiği Umut Kitabevi'nin sahibi Seferi Yılmaz, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ve bir de ilahiyatçı aday bulunuyor. Partinin Malatya bağımsız adayı ise Mustafa Türk.

Ankara Swiss Otel'de düzenlenen toplantıda 22 Temmuz'da yapılacak milletvekilliği genel seçiminde bağımsız gösterilecek adayların tanıtımının yanı sıra seçim çalışmaları hakkında da bilgi verildi. DTP'nin bağımsız adayları seçimlerde simge olarak narı, renk olarak moru, afiş olarak 'Bir isim bin umut adayları', 'Tek tek bin olmak için' , genel slogan olarak ise 'Türkiye'ye sözümüz var' sloganını kullanacaklar. Toplantıda, DTP'nin parti politikası ve seçimlere neden bağımsız aday ile başvurulduğunu içeren slayt gösterisinin ardından, adaylar tek tek kamuoyuna tanıtıldı.

Bağımsız adaylar adına konuşan ve kendisi de Diyarbakır'dan bağımsız aday olan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, aday gösterilmeyen arkadaşlarının gönlünü almak için seçim kararının ani bir şekilde alındığı ve bu nedenle seçimlere hazırlıksız yakalandıklarını söyledi.

Seçim sürecini demokrasinin gelişimi olarak ele alacaklarını ifade eden Türk, "Biz bu ülkenin yurttaşlarıyız. Bu ülkede demokrasi, birlik ve kardeşlik istiyoruz" dedi. Sorunların çözüm yeri olarak Meclis'i gördüklerini belirten Türk, sadece milletvekili olmak için aday olmadıklarını Türkiye'nin demokratikleşmesi sürecine katkıda bulunacaklarını söyledi. Toplantıda adaylar, seçimlerde kullanılmak üzere toplu ve il bazında resim çektirdi.

DTP'nin il bazında bağımsız adayları şöyle:
"Adana; HADEP eski Genel Başkanı Murat Bozlak, Abdullah Aydemir, Adıyaman: Eski müftü Ahmet İnan, Ağrı; Hüseyin Yılmaz, DEHAP Genel Başkan Yardımcısı Naci Kutluay, cezaevinde tutuklu bulunan DTP Ağrı İl Başkanı Murat Öztürk, Ankara; Türkiye Tabipler Birliği 2. Başkanı Metin Bakkalcı Ardahan; Yavuz Yılmaz, Antalya; Kubilay Döşeyen, Aydın; Tacettin Karagöz, Balıkesir; Komünist İşçi Partisi Girişimi Yöneticisi İsmet Şahin, Batman; İHD yöneticisi Ayla Akat, İHD Batman Şube Başkanı Bengi Yıldız, Bingöl; Nuri Özmen, Bitlis; DTP Bitlis İl Başkanı Nezir Karabaş, Bursa; HADEP eski Genel Sekreteri Hüseyin Armağan, Diyarbakır; DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, DEP eski milletvekili Hatip Dicle, Akın Birdal, Gülten Kışnak, Selahattin Demirtaş, Elazığ; Serap Mutlu, Hasan Esen, Erzurum; Bedri Fırat, Gaziantep; Vakkas Dalkılıç, Hakkari; HADEP eski Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Hatem İke, Sebahattin Suvağa, Hakkari; Şemdinli davasına konu olan Umut Kitabevi'nin sahibi Seferi Yılmaz, Iğdır; Pervin
Buldan, İstanbul; ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu üyesi Baskın Oran, cezaevinde bulunan DTP Merkez Kadın Meclisi Sözcüsü Sebahat Tuncer, İzmir; cezaevinde tutuklu bulunan DTP İzmir İl Başkanı Mehdi Aslan, Kars; DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak, Konya; Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Malatya; Mustafa Türk, Kahramanmaraş; Ali Özdemir, Mardin; DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Emine Ayna, Kamuran Yıldırım, Mersin; Orhan Miroğlu, Muş; Sırrı Sakık, İçişleri Bakanlığı
Teftiş Kurulu Başkanı Nuri Yaman, Siirt; Osman Özçelik, Şırnak; DEP eski milletvekilleri Orhan Doğan, Selim Sadak, Sevahir Bayındır, Hasip Kaplan, Tekirdağ; Hilmi Karaoğlan, Tunceli; Şerafettin Halis, Şanlıurfa; KESK Genel Sekreteri Sevil Erol, İbrahim Binici, Nursel Aydoğan, Van; Fatma Kurtulan, Sayım Kartal, Özdal Üçer, Yalova; Mine Aygören Hatay; Berkat Kar, Denizli; Nebi Ebci, Muğla; Ahmet Beleş, Eskişehir: Hamza Abay, Samsun; Mehmet Kaya, Ordu; Hasan Güzel, Rize; Necmettin Durmuş."

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, cezaevinde bulunan adaylar için bir sorunun yaşanıp yaşanmayacağını ilişkin sorular üzerine, "Tutuklu arkadaşlarımız hakkında kesinleşmiş bir hüküm yok. Arkadaşlarımız adaydır. Buna engel bir durum yok. Bir arkadaşımızın cezaevinde olması yalnız kalması anlamına gelmiyor. Onu destekleyecek yüzlerce insan var" şeklinde yanıt verdi.

YSK'nın aday olacaklara ilişkin vereceği olası bir ret kararına karşı da tedbirlerini aldıklarını söyleyen Türk, yedek olan arkadaşlarının seçime giremeyecek arkadaşlarının yerini dolduracağını ifade etti.

Adaylar arasında en ilginç isimlerden biri ise Şemdinli davasında konu olan bombalanan Umut Kitabevi'nin sahibi Seferi Yılmaz oldu. Adaylığıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yılmaz, "Birşey söylemek istemiyorum, halk söyleyecek" dedi. Neden aday oldunuz yönündeki soruya ise Yılmaz, "Sorunların çözümü için birilerin aday olması gerekiyordu. Ben veya başka bir arkadaşım aday olacaktı" cevabını verdi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız