SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dua Kuvvetli Bir Bağdır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:11:44
A- A+ PAYLAŞ

Cami İmam Hatibi Ebubekir Yaşa, “Namaz sonunda yapılan dua hasat toplama gibidir” dedi. Malatya Merkez Tecde Mahallesi Şentepe kanal üstünde faaliyetini sürdüren Tecde Eğitim ve Kültür Derneği eğitim ve bilgilendirme programı kapsamında, dernek binası salonunda üyelerin ve vatandaşların katılımı ile eğitici sohbetler düzenliyor.

Tecde Eğitim ve Kültür Dernek Başkanı Ramazan Meşe yaptığı açıklamada, “Derneğimiz sosyal yardımlar dışında da kültürel etkinlikler doğrultusun da çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemektedir. Kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, konferanslar, bilgilendirme programları, seminerler, yaz kursları açarak gerek üyelerin gerekse bölge insanının katılımı ile eğitici programların yanı sıra her hafta değişik bir konu ile bilgilendirme toplantıları düzenlemekteyiz. Her hafta farklı konuların işlendiği irşad programının bu haftaki konusu ‘dua’ idi” diye konuştu.

Tecde Reşadiye Cami İmam Hatibi Ebubekir Yaşa, duanın önemini ve ehemmiyetini belirten konuşmasında, şunları aktardı:

“Dua, Allah ile kul arasında kuvvetli bir bağdır. Başka bir ifade ile kulun kendisini Allah’a arz edişidir. Kul erişemeyeceği ve iktidarıyla elde edemeyeceği her şeyini, mutlak iktidar sahibi olan Kadîr-i Mutlak'tan ister; işte bu isteğin adıdır dua. Kul isteğini sadece ve sadece Allah'tan ister.

Biz kullar şunu sakın unutmayalım. Her şeyin sahibi Allah'tır. Kimse kimsesiz değildir. Kimsesizlerin kimsesi Allah'tır. O hiç kimseyi yalnız bırakmaz. Yeter ki; biz kullar sadık bir tevekkül ile Allah'a bağlanalım. Allah ile bağ kuranların bağını kimse çözemez.

Allah Rasulü buyuruyor ki kulun Allah'a en yakın olduğu zaman secde ettiği zamandır.

Öyleyse secdelerimizi çoğaltmalıyız ve secde ile Rabbimizden istekte bulunacağız. Secdelerde yorulacağız ki Allah'ın istediği bir kulluk ile yoğrulalım. Kararan kalplerimizi secdelerimizle arındıralım.

Namazımızın sonunda mutlaka dua edelim. Çünkü namaz sonunda yapılan dua hasat toplama gibidir. Hasatlarımızı almayı unutmayalım. İşi aceleye getirip hasattan mahrum kalmayalım.

Dua imanın en berrak bir göstergesi olduğu gibi aynı zamanda kulluktur, ibadettir. Hatta Peygamber Efendimizin (SAV) beyanıyla ibadetin özüdür o. Dua Rab'e dönüş ve yönelişin adıdır. Yine dua, kuldan Rab'e yükselen kulluk nişanı, Rab'ten kula inen rahmet simgesidir. Daha doğrusu o, Allah'la kul arasında olan münasebetin tam odak noktasıdır. Kulluktan bahsedilen bir yerde, duadan bahsetmemek mümkün değildir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız