SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dualar Çocuklara, Alkışlar Gençlere..

0
Güncellendi - 2016-03-23 00:33:25
Dualar Çocuklara, Alkışlar Gençlere..
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Topluluğu (TODUP), Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gören lösemili çocuklar için maskeli yürüyüş yaptı. Üniversite öğrencileri, yaptıkları etkinlikle lösemi hastalarına umut olurken, kan bağışının önemine dikkat çektiler.

Topluluk, lösemi hastalığına ve lösemi hastalarına dikkat çekmek amacıyla "Umuda Yürüyüş 3" etkinliğini düzenledi.

"Lösemili meleklerimiz için sizi bekliyoruz" ve "Kan ver umut ol meleklerimize" sloganlarıyla gerçekleştirilen yürüyüş kapsamında gün boyu Çardak cafe yanında kan bağış festivali de düzenlendi.

Lösemi hastalarına dikkat çekmek için gerçekleştirilen yürüyüş Bilgeler Yolu'ndan başlayarak, Turgut Özal Tıp Merkezi önünde sona erdi. Üniversite öğrencilerini bekleyen lösemi hastaları için havaya balonlar bırakıldı.

Lösemi hastalarına çeşitli hediyelerinde verildiği etkinlik hakkında açıklamada bulunan TODUP Başkanı Suat Toktaş, lösemi hastaları için devamlı etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, "Biz, meleklerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyoruz" dedi.

İki lösemi hastasını geçen hafta kaybettiklerini kaydeden Toktaş, "Lösemili hastalarımız için böyle bir etkinlik planladık. Meleklerimize elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Meleklerimizin yüzlerindeki bir tebessüm bize yetiyor. Tedavileri için moral ve motivasyon oluyor. Asıl bu destekten de öte onların en çok ihtiyaç duyduğu şey kan" diye konuştu.

TODUP Üyesi Kübra Güner ise, amaçlarının lösemi hastalarına umut olup, farkındalık yaratmak olduğunu anlattı.

Güner, lösemi hastalarının en büyük sıkıntıyı kan bulmakta çektiklerini ifade ederek, bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet etti.

TODUP Üyesi Murat Öztürk de, "Biz lösemili çocuklarımızı hasta olarak nitelendirmiyoruz. Onları hep kendi aramıza aldık ve 'meleklerimiz' diye hitap ediyoruz. Malatya'da lösemili çocuklarımızı ve ailelerini hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

b3b7

b4

b6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız