SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Duaların Reddedilmediği Gece'

A- A+ PAYLAŞ
 
Cuma'yı Cumartesi'ne bağlayacak gece idrak edilecek olan Berat Kandili dolayısıyla, Müftü Hacı Yusuf Gül açıklama yaptı. Müftü Gül,  duaların reddedilmediği beş geceden biri olan ve iyi değerlendirilmesi gerektiği belirten Berat Kandili için yaptığı açıklamada şunları belirtti; 
 
 "15 Temmuz 2011 Cuma'yı Cumartesi'ne bağlayan gece Berat Kandilini idrak edeceğiz. Berat, kelime manası itibariyle suç ve cezadan kurtuluş, af ve arınma demektir. Ayrıca Berat Gecesi, bizlere Ramazan Ayını müjdeleyen mübarek gecelerin sonuncusudur. Bu gece Sevgili Peygamberimiz (SAV)’in bildirdiğine göre, duaların reddedilmediği beş geceden biridir. Berat gecesi, beşer mukadderatının programı çizilirken ve mübarek Ramazan Ayı yaklaşırken, insanlara verilen eşsiz bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi bir şekilde değerlendirerek günahlarını affettirebilen, gönlünden geçirdiklerini bütün samimiyetiyle Cenab-ı Hakka iletip ihtiyaçlarını sadece O'ndan talep eden ve her türlü bela ve musibetlerden Ona sığınanlardan olmaya çalışmalıyız. Bu gece af kapsamına giremeyenlerden olmamalıyız. Üç aylara ince bir ruh ve derin bir mana içinde giren Peygamber Efendimizin özellikle Şaban ayına özel bir özen gösterdiğini, başka zamanlarda görülmemiş bir derecede ibadete ve ahiret işlerine yöneldiğini, bu ayın çoğu günlerini oruçlu geçirdiğini, geceleri de diğer gecelerden çok farklı bir şekilde ihya ettiğini unutmamalıyız. Amellerin sevabı başka zamanlarda on ise, Berat Kandilinde yirmi bindir. Mesela başka zamanlarda okuduğumuz bir tek Kur'an harfine on sevap veriliyorsa, bu gecede her bir harfine yirmi bin sevap verilmektedir" 
 
İslam aleminin Berat Kandili'ni kutlayan Gül, açıklamasını şöyle tamamladı; “Bu bakımdan tam bir ihlas ve samimiyetle çalışıp ihyasına gayret gösterebildiğimiz takdirde Berat Kandili, elli bin senelik bir ibadet hayatının sevabını yakalama fırsatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşehrilerimiz olmak üzere, aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin Berat Kandilini kutlar, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Rabbimizden temenni ve niyaz ederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız