SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Duayen Gazetecinin Kitabı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:44:10
Duayen Gazetecinin Kitabı
A- A+ PAYLAŞ

Adıyamanlı gazeteci Fadıl Binzet, uzun zamandan bu yana beklenen kitabı ‘Dünden Bugüne Adıyaman’ı okuyucularıyla buluşturuyor. 

60 yılı aşkın bir süredir gazetecilik yapan ve meslekte başta Adıyaman olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde duayen olarak tanınan Fadıl Binzet’in uzun zamandan bu yana sabırsızlıkla beklenen ‘Dünden Bugüne Adıyaman’ isimli kitabı, Sanko Holding’in katkılarıyla bir kültür hizmeti olarak bastırıldı.

Adıyaman’ın Malatya iline bağlı ilçe olduğu dönemlerden bu yana yakın yüzyılı içerisine alan tarih, kültür, eğitim, sağlık, siyaset, mimari, müzik, spor ve genel olarak tüm detaylarının döneme ait fotoğraflarla hayat bulduğu kitap, okuyucularıyla buluşmaya hazır.

Fadıl Binzet, muhabirlik hayatına ilk olarak Hürvatan Gazetesi'nde sonra sırasıyla; Cumhuriyet Gazetesi, Hürriyet Haber Ajansı, TRT, Doğan Haber Ajansı muhabirliği ve Adıyaman'da Bugün Gazetesi'nin yazarlığı ile yayın kurulu üyeliğini de sürdürerek devam etti.

Adıyaman'ın çeşitli dönemleri ve yakın yüzyılına ait daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış yüzlerce fotoğrafın yer aldığı ‘Dünden Bugüne Adıyaman’ isimli kitabını okuyanlar zamanda kısa bir yolculuk yaparak kentin geçmişine daha yakından tanıklık edecek. Fotoğrafa ve gazeteciliğe olan ilgisi küçük yaşlarda başlayan Fadıl Binzet, sanata ve kültüre ilgisiyle bilinen hayatını kentine adamış bir gazeteci olarak biliniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız