SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Duble Açılış!.

A- A+ PAYLAŞ

Valilik tarafından organize edilen Ankara’daki ‘Malatya Günleri’ için “duble açılış” yapıldı.. 4 gün sürecek olan fuarın ilk gününde yağan yağmur nedeniyle bazı stantları su bastı. Dün akşam saatlerinde hafif yağmur başlamasına rağmen organizasyon şirketinin gerekli önlemleri almaması nedeniyle Malatya Tarım İl Müdürlüğü, Malatya Park, Battalgazi Belediyesi, Arapgir Belediyesi ve Musiki Cemiyeti Stantlarını su altında kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ancak resmi açılış ve konukların ziyaretinden sonra su baskınını temizledi.

ÇİFTE AÇILIŞ..
Saat 12.00 civarında Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Eski Bakan Güldal Akşit ve Saadet Partisi Eski Genel Başkan’ı Recai Kutan’ın katılımıyla yapılan ilk açılıştan sonra Saat 13.00 civarında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla ikinci kez açılış yapıldı.

Buradaki törene, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanı sıra, Vali Ulvi Saran, AKP Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, İhsan Koca, Mehmet Şahin ve Mücahit Fındıklı, Malatya eski valileri Saffet Arıkan Bedük, Mustafa Yıldırım, Osman Derya Kadıoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da açılışa katılmak için geldi, standları dolaştı.

Fuarın açılışında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, M.Ö. 6000’li yıllara dayanan tarihi, meşhur kayısısı, Somuncu Baba, Niyazî-i Mısrî gibi ilmi değerleri, tarihi, turistik ve kültürel özelliklerini Ankara’da tanıttığımız bu fuara katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Çakır ayrıca, Malatya’nın değerlerinin tanıtımına destek verenlere de teşekkür ederek, Malatya’nın artık, ekonomiye yön veren iş adamlarıyla da önemli bir değer olduğunu söyledi.

Vali Saran, Malatya dışında bu tür etkinliklerle Malatya’nın bilinirliğini arttırmak istediklerini söyledi. Saran, “Özellikle büyük şehirlerde ilimizi kültürüyle, gelenekleriyle, örfleri, adetleriyle, ürünleri ve motifleriyle tanıtmak istiyoruz. Malatya'nın bilinirliğini arttırmak için yaptığımız bir girişim. Ankara'dan başlayarak ilimizi büyük merkezlerde her yönüyle tanıtmayı amaçlıyoruz. Burada 150'nin üzerinde stantla, kurumlarımızla ve ürünlerimizle Malatya'yı halkımızın önüne getirdik. Ankaralılar, Malatya'yı pek çok yönüyle görme şansına sahip olacak. Gösterilen ilgiden çok memnunuz” diye konuştu

Daha sonra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuştu.

ARINÇ VE BERABERİNDEKİLER STANDLARI GEZDİ.
Belediye Standını ziyaret eden ve standı çok beğendiğini ifade eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından şerbet ikramında bulunuldu.Başkan Çakır tarafından Arınç’a Malatya Belediyesi standını ziyareti anısına kayısı kristal hediye etti.

Bülent Arınç, stantları gezerken Gözde Sağlık Grubu standına uğradığında Milletvekili Öznur Çalık Arınç’a ‘Malatya’mızın vergi rekortmeni’ diye tanıttı. Bülent Arınç,Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karaman ile ayak üstü sohbet etti.

"AÇILIŞ 11.00'DEYDİ.."
Bu arada, "Malatya Günleri"nin açılış törenine katılmak üzere gelen CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da yaklaşık 45 dakika süreyle standları dolaştı ve daha sonra buradan ayrıldı.

12.00'de Recai Kutan'lı, 13.30'da Bülent Arınç'lı açılışlarda bulunamayan Aslanoğlu, "Bana gönderilen davetiyede açılış saati 11.00 olarak belirtiliyordu. Bu saatte oradaydım. Açılış olmadı. Standları dolaştım, karşılaştığım Recai Kutan beyle sohbet ettim. 11.45 gibi ayrıldım. Demek ki daha sonra açılışlar yapmışlar." dedi.

Aslanoğlu, ayrıca ikinci açılışa katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, hemşehrimiz merhum İsmet İnönü'yü, kendisine yapılan uyarıyla hatırlamasına da değinerek, "Sayın Arınç'ın konuşmasında İsmet Paşa'yı unutmuş olmasını ve ancak konuklardan biri tarafından uyarılınca hatırladığını söylemesini de üzüntüyle karşılıyorum" dedi.

STANDLARI SU BASTI, VALİ SİNİRLENDİ..
Sabah saatlerinde bastıran yağmur nedeniyle başta Tarım İl Müdürlüğü olmak üzere Malatya Park, Battalgazi Belediyesi, Arapgir Belediyesi ve Musiki Cemiyeti Stantları su altında kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ancak resmi açılış ve konukların ziyaretinden sonra su baskınını temizledi. Ortaya çıkan görüntüler nedeniyle sinirli olduğu gözlenen Vali Saran’ın organizasyon şirketi yetkilileriyle tartıştığı öğrenildi.

MALATYA DIŞINDAN FİRMALAR
Öte yandan fuarda Malatya dışından firmaların katıldığı da gözlendi. Trakya Birlik, Çaykur, Karadenizliler Emlak gibi bazı firmalar da stant açtı.

KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ YOK
Vali Saran’ın göreve başlamasından sonra Turizm İl Müdürlüğü görevinden alınan ve daha sonra mahkeme kararıyla dönen Derviş Özbay ile arasında var olduğu bilinen gerginlik fuara da yansıdı. Temel amacı Malatya’nın tarihi, kültürel,sanatsal ve turiztik değerlerini tanıtmak olan fuarda maalesef Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yer almadı. Bu durum kulislerde ‘Vali Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü burada da bertaraf etti’ şeklinde konuşuldu.

YEMEK ÇADIRI
Fuarda Malatya mutafını tanıtmak amacıyla ikinci bir çadır kuruldu. Bu çadırda gerek Malatya’da gerekse Ankara ve diğer illerde gıda sektöründe faaliyet gös teren Malatyalılar stant açarak konuklara Malatya yemekleri ikram etti. Ancakyağan yağmurda bu stantlar da nasibini aldı. Yaklaşık 6 bin TL para ödeyerek stant kiralayan firmalar, sular içinde yemek yapmak zorunda kaldı.

10 Ekim'e kadar sürecek etkinliklerin ikinci gününde 'Kayısı Dalındaki Sihir' konferansı, Polat Türküleri ve Polat Halk Oyunları gösterisi, Arguvan Türküleri Gecesi ve 'Malatyalı Bilge; Niyazi Mısri' konferansı gerçekleştirilecek. Üçüncü günde Motif Halk Oyunları gösterisi ve Kutsi Konseri etkinlikleri yapılırken, son gün 'Yeni Türkiye ve Turgut Özal' ile "Malatya Ekonomisi'nin Doğu Anadolu Ekonomisi'ndeki Yeri' panelleri ve Fahri Kayahan Besteleri Gecesi programları gerçekleştirilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız