SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Duble Yol Kalitesinde Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:39:12
A- A+ PAYLAŞ
AKP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Halk Günü'ne katılan Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'yı Kuzey'e bağlayacak yol ağı çalışmalarının başladığını söyledi.
 
İl Başkanı Bülent Tüfenkçi yaptığı açılış konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletveli Veli Ağbaba'nın, Arguvan'da hastane yapılmaması ile ilgili eleştirilerine değindi. Tüfenkçi,  Sağlık Bakanlığı'nın nüfusu 10 binin altında olan ilçelere hastane yapmadığını söyledi. 
 
Merkez İlçe Kongresi'nin 25 Şubat Pazar günü yapılacağını söyleyen Tüfenkçi, bölge müdürlüklerinin gönderildiği tartışmalarının ise gerçeği yansıtmadığını iddia etti. 
 
"KUZEYE BAĞLANMIŞ OLACAK"
 
 Milletvekili Öznur Çalık, yaptığı konuşmada,  "Arapgir yol güzergahını kullanarak, Karadeniz yol ağına bağlanmak istediğimizi ilettik. İnşallah şimdi Malatya, Arapgir, Dutluca, Kemaliye, Uluç, Refahiye, Suşehri, Koyuluhisar ve Mesudiye'den Ordu'ya bağlanacak yolumuz, duble yol kalitesinde bir yol olacak. Malatya, Arapgir yol güzergahında direk Kuzey'e bağlanmış olacak. Bununla birlikte Malatya yine Gölbaşı istikametinde Güney'e bağlanacak. Malatya artık kabuğunu yırtıp, büyükşehir olduğunu çok net herkese gösterecek. En önemli hedefimiz karayolları ağlarımızın tamamlanması. Demiryollarımız da çok yakında geliyor" ifadelerini kullandı. 
 
"18. MADDEYE GÖRE ÇALIŞILIYOR"
 
3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. maddesine göre çalışmaların yapıldığını söyleyen Çalık, "Kuzey çevre yolu şuanda Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi ve Karayolları tarafından özellikle toplulaştırma ve 18 çalışmasının yapılması gerekiyor. Bu yapılan çalışmalar da, özellikle orada var olan vatandaşlarımızın arsaları ile ilgili çalışma bitirildikten sonra hem bakanımız, hem müsteşarımız ödenek ile ilgili sıkıntı yaşanmayacağı konusunda söz verdi. Hiç bir sıkıntımız yok. Sadece oradaki 18 çalışmasının bitmesi gerekiyor" diye konuştu.  Malatya-Sivas yolunun da 2012 yılı yatırım programına alındığını söyleyerek, bu yönde de çalışmaları yakından takip ettiklerini dile getirdi.
 
"SORUNU ÇÖZDÜK"
 
Hekimhan'da içme suyu sorununu çözdüklerini dile getiren Çalık, "Hekimhanlılar'a verdiğimiz sözü yerine getirdik. Hekimhan'daki, Yamadağı'nda çıkan su Hekimhan'a ait değil. Hazineye ait suyun Hekimhan'a verilmesi gerekiyordu. Yamadağı'nda ki suyun kullanım hakkını Hekimhan'a verdik. Hekimhan merkez belediyesinin içme suyu projesini çözdük. Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz, suyun tahsisini yaptı" dedi. 
 
"HASARLAR TESPİT EDİLİYOR"
 
Cuma günü Darende ilçesinde meydana gelen 4.7 şiddetindeki depremede değinen Çalık, " Evlerde oluşan hasarların tespit edilmesi için çalışmalar sürüyor." dedi. 
 
ZİYARETLER..
 
Malatya Toplum Gönüllüleri Dayanışma Derneği'ni, Milletvekili Öznur Çalık ve İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve partililer ziyaret etti. 
 
"CİDDİ KATKI BEKLİYORUZ"
 
Çalık burada yaptığı konuşmada, "Toplum gönüllüleri derneğini seçimden önce ziyaret ettik. Seçimden sonra ziyaret ettik. Ve bu ziyaretleri gerçekleştirmek bizlere memnuniyet veriyor. Malatya'da ki sivil toplum kuruluşlarının sesi olan Sivil Toplum Gönüllüleri Derneği'ni ziyaret ettik. Özellikle demokratikleşme süresinde, demokrasi de vazgeçilmez olan unsurlardan iktidar muhalefet gibi sivil toplum kuruluşları vazgeçilmezler. Yeni anayasa sürecinde sizlerden ciddi katkı bekliyoruz. Bu vesileyle
bir kez daha hem Malatya geneline hem Türkiye genelinde ve vesileyle sizi ve derneğinizi ziyaret ettik. İl başkanımızla birlikte sizlerin sorunlarını dinleyeceğiz Malatya ve Türkiye ile ilgili taleplerinizi paylaşacağız" ifadelerini kullandı. 
 
"ŞARTLARIN İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞILIYOR"
 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi'ni de ziyaret eden Çalık, şube başkanı Bayram Akdemir ve üyelerle bir süre görüştü. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, şube olarak yaptıkları çalışmaların diğer illere örnek olduğunu belirterek, gazilere Türkiye'de ilk defa TOKİ tarafından Malatya'da 220 adet konut projesinin başlatıldığını belirterek, kendilerine sahip çıkılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. AKP Bülent Tüfenkçi, AKP'nin kurulduğundan beri gazi ve şehit yakınlarına her zaman sahip çıkarak, yaşam şartlarını iyileştirme adına çok sayıda çalışma yapıldığını söyledi. Her zaman gazi ve şehit yakınlarının yanında olduklarını söyleyen Tüfenkçi, TOKİ tarafından gazilere 220 konutun yapılacak olmasının memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Tüfenkçi, bazı kesimler tarafından gazi ve şehit kavramlarını yanlış yönlendirildiğini kaydetti. 
 
"ÖNEMLİ DÜZENLEMELER YAPILDI"
 
Milletvekili Öznur Çalık, "Biz sizlere ne kadar çalışsak, ne kadar katkıda bulunsak az. Gazi ve şehitlerimize yönelik olarak çok önemli yasal düzenlemeler yapıldı. Özlük haklarındaki iyileştirmeler ile birlikte maaş ve diğer konularda önemli düzenlemeler yapıldı. Yeni yasal çalışmalar yapılacak. Sayın Başbakanımızın açıkladığı çok önemli bir çalışma var. Gazi ve şehit yakınlarından ikinci yakına da iş garantisi sağlanacak" dedi.
 
Çalık, TOKİ aracılığı ile gazilere yönelik olarak 220 adet konutun yapılacağını , fiyatlar içinde yeni bir düzenleme yapıldığını ve 2+1 konut için vadenin 20 yıla, 3+1 konut içinde 15 yıl vade konulduğunu belirtti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız