SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dublede Hedef 61 Kilometre

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Koordinasyon Kurulu, Vali Vekili İnci Sezer Becel başkanlığında Özel İdare Salonu'nda toplanarak yatırımcı kuruluşların son durumları görüşüldü.

Yatırımcı kurumların bölge ve il yöneticilerinin katıldığı toplantıda Belediye yatırımları hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, Kuzey Kuşak Yolu'nun proje tutarının yaklaşık 6 milyon 530 bin TL olduğunu ve şu ana kadar yüzde 38 oranında fiziki gerçekleşmenin sağlandığını söyledi. Ceyhan, Kuzey Kuşak Çevre Yolu'nun 2012 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Ceyhan, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında şu anda değerlendirme çalışmalarının 2 kez yapıldığını ve muvafakat görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "1. Etap (Fırat) ve 2. Etap (Beydağı) bölgesinde bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. Bu arada, 2. bölgedeki belediye mülklerinin tapularını büyük çoğunluğu TOKİ'ye devredildi. Bu alan içerisine bina yapılmak üzere TOKİ tarafından ihale çalışmaları devam etmektedir. 1. bölgede birada içinde anlaşmaların yoğun olduğu yapıları boşaltarak hak sahiplerine kira bedelleri ödenerek o adadaki yıkım çalışmalarına başlanacaktır" şeklinde bilgi verdi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, "Toplam 847 projemiz var. Dönem sonuna kadar yapılacak olan harcıma 25 milyon 948 bin TL'dir. Parasal gerçekleşme oranı yüzde 40, fiziki gerçekleşme oranı yüzde 46. Biten proje sayımız 362, devam eden proje sayımız 132, ihale aşamasındaki proje sayımız 88, başlanılmayan proje sayısı 205 ve bunların birçoğu ihale aşamasındadır" dedi.

Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Malatya'daki projeleri ile ilgili olarak verilen bilgide, bu yıl ki ödeneğin 64 milyon 364 bin TL olduğu belirtilerek, şimdiye kadar 22 milyon 789 bin TL'nin harcandığı ve fiziki gerçekleşmenin yüzde 78 olduğu kaydedildi.

Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, Malatya'da 2002 yılına kadar 36 kilometre yapılmış olan duble yol çalışmasına karşılık, 2003 ile 2009 yılları arasında yapılan duble yolun 187 kilometre olduğunu ve 2010 yılında ise şimdiye kadar 11 kilometre duble yol yapıldığını söyleyerek, hedefin bu yıl 61 kilometre duble yolu bitirmek olduğunu kaydetti.

Altunyuva, Darende-Malatya karayolunu tamamının ve Pütürge karayolundaki çalışmaların 2011 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Altunyuva, Malatya merkezdeki alt geçitler ile Beylerderesi viyadüğünün yıl sonu itibariyle bitirileceğini de sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız