SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Düdüğü' Değil Puanı Çaldılar...!

A- A+ PAYLAŞ

Mustafa Çulcu'nun hakemleri, 5 maçın skorunu etkiledi. 22. haftada hakemler 5 penaltıyı es geçip, 2 golü iptal etti. Sayısız tartışma yaşandı...

FUTBOLDA hakem hataları tavan yaptı. Ligde her hafta heyecan iyice kızışırken geçen hafta sonu oynanan 22. hafta maçlarındaki hatalı düdükler kulüpleri çileden çıkardı. Yanlış kararlar yüzünden 5 maçta olaylar çıkarken, hakemler adeta S.O.S. verdi.

G.Antep-Trabzon, Manisa-Samsun, Konya-G.Birliği, Malatya-Erciyes, A.Gücü-Denizli maçlarında hakemler önemli hatalar yapınca sezonun en tartışmalı haftası geride kaldı. Samsun'un 2, Konya'nın 1, G.Antep'in 2 tane %100'lük penaltıları çalınmazken, Denizli ve Malatya'nın da birer golü iptal edildi. Haftanın en komik düdüklerini çalan îsmet Arzuman için Erman Toroğlu "Maçı katletmiş" dedi. İşte yanlış kararları gördükçe Sansal Büyüka tarafından zor zaptedilen Toroğlu'nun, Maraton'daki yorumlarından yararlanarak derlediğimiz hakem hataları ve skoru etkileyen düdükler:

V.Manisa-Samsun (İsmet Arzuman)
Haftanın en tartışmalı maçında Arzuman inanılmaz kararlar verdi. Vestel 1-0 önde iken Bülent'in Rafael'i biçmesinde penaltıyı vermedi. Kaleci Bülent "Penaltı" itirafında bile bulundu. Üst üste iki faule maruz kalıp penaltısı verilmeyen Celil'in 2. şansı yanbştı. Arzuman, Johana'ya 3 san yerine ancak 1 kart çıkardı. En komiği ise 5 dakika içinde Çek oyuncuya "arkadan çekme" nedeniyle birbirinin kopyası pozisyonun birinde sarı göstermesi, diğerinde ise olayı "görmezlikten" gelmesiydi.

Konya-G.Birliği (Aytekin Durmuş)
Maçın başında Okan Yılmaz, 18 içinde Tuna'nın 'Kontrolsüz' tekmesiyle düştü. Hatta Okan tendomuna yediği tekme yüzünden yaralandı ve bunu hakeme gösterdi. %100 penaltısı verilmeyen Konya maçı kaybetti.

A.Gücü- Denizli (Fırat Aydınus)
Selahattin'in Emre'nin üstünden attığı golü iptal etti. Faul kararı yanlıştı, skor 0-0 iken Denizli'nin golü güme gitti. Coridon'a yapılan harekette ise faul yoktu.

Malatya-Erciyes (Yunus Yıldırım)
Şenol'un 18 dışında kendi kalesine attığı pozisyonda faul yoktu. Omuz omuza mücadele için Yıldırım 'elden itme var' izahı yapınca Erman Toroğlu, "İtmiyor, adam kucağa çekiyor" bombasını patlattı. Maç sonrası 30 polisin arasında hakemlere yapılan saldırı girişimi ise utanç vericiydi.

G.Antep-Trabzon (Erol Ersoy)
Erol Ersoy, Antep'in 2 net penaltısını vermedi. Tarık'ın, Ufukhan tarafından biçilmesini, Tolga'nın Veysel'in tepesine çıkmasını es geçti. Trabzon'un penaltı beklediği pozisyonda ise Ömer Rıza kambura yatan isimdi.

Sivas-G.Saray (Selçuk Dereli)
Tek tartışmalı pozisyon vardı. Cem Can'ın Ümit'e sarılarak hava topuna çıkmasında penaltı iddiaları ortaya atıldı. Sivaslı oyuncunun hareketi faul kokuyordu ama %100 penaltılık bir pozisyon değildi. Cihan'ı attıran 4. hakem Bülent Yıldırım görevini iyi yaptı.

Ankara-F.Bahçe (Kuddusi Müftüoğlu)
Anelka'nın gollük atağı hatalı bayrakla durduruldu. AYıldınm'a verdiği sarı kart tartışmalıydı. AYıldırım'ın Serkan'a yaptığı faul %100 kartlıktı. Nobre'yi polis gibi takibe alan Müftüoğlu'nun bu tavrı Fenerliler'i kızdırdı. Anelka-Petrous hava topunda da Fenerliler "elle kesme" gerekçesiyle frikik bekledi.

Kayseri-D.Bakır (Vedat Yüksel)
Maç esnasında Diyarbakır'ın tepki gösterdiği Talip'in atıldığı pozisyondaki kırmızı kart-penaltı karan %100 doğruydu. Haftanın temiz maçlarından bir tanesiydi.

Beşiktaş-Ç.Rize (Oktay Demiray)
Beşiktaşlı İ. Üzülmez'in 18 içindeki pozisyonunda penaltı tartışması vardı. Erman Hoca "İbrahim kendini atıyor" kararı verdi. Beşiktaş'ın gollük bir atağı hatalı kesildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız