SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Düğün İsrafından Kaçının"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:18:54
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı, düğünlerde israftan kaçınılmasını isteyerek, "Tüm insanımıza bu dünyanın bir oyun ve oyalanmadan ibaret olduğunu, ileride pişman olacağımız hatalara düşmememizi ve ebedi hayatın baki olduğunu hatırlatırım" dedi. 
 
Malatya'da 13 Temmuz Cuma günü camilerde, "Düğünlerde ölçülü olmak" konulu hutbe okunacak. Malatya Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı tarafından kaleme alınan hutbede, "Mevsim olarak düğünlerin yoğunlaştığı bir dönemdeyiz. Bütün gençlerimize huzurlu aile yuvaları ve iki cihan mutluluğu dilerken, düğünlerimizin de İslam adap ve erkanına uygun ve israftan uzak olması gerektiğini hatırlatalım. Bir Müslüman olarak hayatta yaptığımız en büyük hatalarımızdan biri israftır. Zamanda israf, bedende israf, maddede israf, günahta israf. Oysa Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de özellikle malda israf edenler hakkında; 'Bir de akrabaya, yoksula, yolcuya hakkını ver. Gereksiz yere de saçıp savurma. Zira böyle saçıp savuranlar şeytanın dostlarıdır. Şeytan ise Rabbi'ne karşı çok nankördür' buyurmaktadır" denildi. 
 
"Evinde bir hasır, bir örtüden fazla bir şeyi bulunmayan Peygamber kızı Hz. Fatıma'ya ve mihir olarak bir avuç hurma bulabilen Allah ve Peygamber dostu Sahabe-i Kiram'a; bir de günümüz Müslümanlarının, yani hepimizin yaşantısına göz atalım" diye devam eden hutbede, "Sular gibi içkinin tüketildiği, dekolte kıyafetlerle harem-i ismetin önemsizleştirildiği, benlik tanrısını mutlu edercesine havaya dolarların savrulduğu, şevk olsun diye tabakların kırıldığı ve daha nice israfların yaşandığı düğün merasimleriyle evlenen materyal bağımlısı ve sorulduğunda Müslüman olduğunu söyleyen gençlerden nasıl bir nesil oluşacağını idraklerinize sunuyorum" ifadelerine yer verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız