SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dükkanda Kongre

A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin Battalgazi ilçe kongresi ilçedeki bir dükkanda yapıldı. Eski başkanın tek liste ile aday olduğu kongrede, Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı dışında hazır bulundu.

AKP Genel Başkan yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP Malatya Milletvekilleri, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, İhsan Koca, Fuat Ölmeztoprak ve Mehmet Şahin, AKP İl Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl yöneticileri ve partililer katıldı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat'ın, Cuma'dan beri bulunduğu Malatya'daki diğer programlarında görülmeyen Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın da kongrede hazır bulundu.

Milletvekilleri adına konuşma yapan Malatya milletvekili Mehmet Şahin, "AK parti olarak ilçe belediyesini istiyoruz. Yaklaşan yerel seçimlerde Battalgazililer kendilerine yakışanı göstereceklerine inanıyorum" dedi.

İl Başkanı Ahmet Çakır ise, bu dönemde milletvekillerinin uyum içerisinde çalışmasının parti ve Malatya açısından önemini anlatıp, Battalgazi'de yaşanan sulama suyu sıkıntısından da söz etti.

AKP İlçe başkanı iken tekrar aday olmayan Derviş Demikrkol da konuşmasında, ilçelerine yapılan hizmetleri sıraladıktan sonra da şu sorunları dile getirdi:

"Yol üniversiteye kadar tamamlanmalı. Hükümet binası yapılmalı. Liseye spor salonu yapılmalı. Sulamasuyu sıkıntısı giderilmeli. Battalgazi sulama Birliği'nin hesapları incelenmeli."

Demirkol, Battalgazi Belediye Başkanı'nın ise yerel seçimler öncesinde şov yaptığını iddia etti.

FIRAT'IN KONUŞMASI..
Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, kongredeki konuşmasında hükümet olarak yeni siyasi partiler yasası hazırladıklarını belirtti. Yeni partiler yasası hazırlanıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geleceğini söyleyen Fırat, "O zaman inanıyorum ki, sayın Baykal'ın işi oldukça zor olacak. Aday olabilmek için senin tayin ettiğin delegelerin yüzde 25'i seni teklif ederse aday olabilirsin. Bunu tamamen kaldırıyoruz. Adil bir siyasi partiler yasası, bana göre Anayasa'dan da önemlidir" ifadelerini kullandı.

"AK Parti'yi nasıl al aşağı ederiz diye hesap ve çalışma yapanlar var. Devlet gücünü kendilerinde zannedenler, en gizli bilgileri dosya ve bilgisayarlarına almışlar. Bugüne kadar hiçbir iktidar bunlara cesaret edememiş. Biz iktidar olarak, emniyet güçlerimize 'arkanızdayız, sonuna kadar gidin, kimse sizin kılınıza dokunamaz' dedik ve çalışmalar başlatıldı" diyen Dengir Mir Mehmet Fırat, daha sonra şöyle konuştu:

"İddianame daha yayınlanmadan Türkiye'nin ana muhalefet partisi genel başkanı sayın Deniz Baykal, ben bunların avukatıyım diye açıklama yaptı. Mafyayı ve darbecileri savundu. Millet bunu izliyor. Önümüzdeki ay duruşmaları olacak ve göreceğiz."

Aydın Doğan ile yaptıkları sözlü kavgadan da bahseden Fırat, "Aslında biz çatışmıyoruz. Çok sabırlıyız. Çamur attılar, yalan söylediler ses çıkarmadık. Ama bu sefer, hem yalan hem çamur hem zifti birbirine karıştırıp hücum etmeye başladılar. Çünkü alışmışlar, birilerini başbakan yapma gücüne sahiptiler, çünkü birilerini de başbakanlıktan düşürme gücüne sahiptiler, dolayısıyla pazarlığı düşünüyorlardı. Bu kez sert kayaya çarptılar" şeklinde konuştu.

TEK LİSTE..
Mehmet İlbak tek başkan adayı olurken, listesinde şu isimler yeraldı:

Yönetim Kurulu ASIL: Mehmet İlbak (Başkan ), Bedir Akgün, Yusuf Atmış, Sabri Bulut, Naci Beyhatun, Şazi Tomo, Adil Culha, Celal Şimşek,Mustafa Tercan, Ali Aydın, Mustafa Kartal, Doğan Özen, Mehmet Çamurlu, Fahri Erol, Zeki Altuntaş, M.Emin Kavak, Osman Bayduz, Musta Han, Eyüp Baran ve Atilla Durmuş.

410 delegesi bulunan ilçe örgütünün seçiminde sandıktan 55 oy çıkarken, yönetim Kurulunun yanı sıra, 34 İl delegesi de belirlendi.

FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız