SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dul Kadınlara Parasal Destek

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:46:52
Dul Kadınlara Parasal Destek
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından eşi vefat eden kadınlara 250 lira destek sağlanacağı bildirildi. 
     
Vakıf Müdürü Nebi Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan ''Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Yardım Programı'' kapsamında, diğer illerle birlikte Malatya'dan da kadınlara destek sağlanacağını ifade etti. 
     
Düzenli sosyal yardım programının hedef kitlesinin, resmi nikahlı eşi vefat etmiş, 3294 sayılı kanun kapsamında muhtaç durumda bulunan, sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan kadınlar olarak belirlendiğini aktaran Tepe, şunları kaydetti: 
     
''Düzenli sosyal yardım iş ve işlemleri, tüm il ve ilçelerde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca kullanılan Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden yürütülecektir. Bu kapsamdaki eşi vefat etmiş dul vatandaşlarımızın adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı oldukları il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvuru işleminin ardından vakıflarda görevli sosyal yardım ve inceleme görevlileri tarafından müracaatçıların ikametinde sosyal incelemeler yapılacak olup, inceleme raporları Vakıf Mütevelli Heyetlerinde değerlendirilecektir. İnceleme yapılırken başvuruda bulunan müracaatçıların diğer kamu kurum ve kuruluşlarından almış oldukları düzenli sosyal yardımlar gelir değerlendirilmesinde göz önünde bulundurulacaktır.'' 
     
Tepe, Vakıf Mütevelli Heyetince muhtaç olduğu tespit edilen ve buna bağlı olarak eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli sosyal yardım programına alınanların hak sahibi olarak belirleneceğini vurgulayarak, hak sahibi olarak belirlenen eşi vefat etmiş dul kadınlara aylık 250 lira nakdi yardım yapılacağını, ödemelerin ikişer aylık dönemler halinde belirlenen hesaplara aktarılarak gerçekleştirileceğini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız