SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dul Yardımı Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:27:38
Dul Yardımı Başladı
A- A+ PAYLAŞ
Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik sosyal yardım faaliyeti çerçevesinde, Malatya'da bu durumda 225 kadına aylık ödeme yapılmaya başlandığı bildirildi.
 
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:
 
"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü 29.12.2011 tarih ve 2011 / 08 sayılı Fon Kurulunda değerlendirmeler sonucunda olarak eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi sosyal yardım programının başlatılması kararı verilmiştir.
 
24 Şubat 2012 tarihinden itibaren eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi sosyal yardım başvuruları Vakfımız Başkanlığına yapılmaya başlanmıştır. 
 
Başvurular sonrasında yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda resmi nikahlı eşi vefat etmiş, sosyal güvencesi bulunmayan ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında muhtaç durumda bulunan ve muhtaçlığı Vakıf Mütevelli Heyetlerince tespit edilen 225 kişiye 2012 Nisan ayına mahsuben kişi başı 250’şer TL olmak üzere toplamda 56.250 TL ödenmeye başlanılmıştır.
 
Bu kapsamdaki yardım almaya hak kazanan müracaatçılar herhangi bir PTT şubesine giderek yardımlarını alabilirler."  
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız