SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dündar ve Gül Tutuklandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:31:12
Dündar ve Gül Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Büro Temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR’larına ilişkin soruşturma kapsamında çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Büro Temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR’larına ilişkin görüntülerin yayınlanması gerekçesiyle başlatılan soruşturmada ifade vermek üzere bugün sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’ne gelmişti.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan’a yaklaşık 3 saat ifade veren Dündar ve Gül, “siyasal ve askeri casusluk”, “gizli kalması gereken bilgileri ifşa etmek” ve “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği'nde yaklaşık 3 saat ifadeleri alınan Dündar ve Gül’ün tutuklanmalarına karar verildi.

İstanbul Nöbetçi 7’nci Sulh Ceza Hakimliği tutuklama kararında, MİT TIR’larının durdurulması eylemine katılanlar hakkında Adana ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıklarınca soruşturmanın başlatıldığına değindi.

Kararda, Can Dündar ve Erdem Gül’ün mesleki durumu göz önünde bulundurulduğunda bu durumu bildikleri, buna rağmen MİT TIR’larına ilişkin devletin güvenliği iç ve dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken belgeleri yayınladıkları belirtildi. Bu belgelerin yayınlanmasını ‘silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme’ ve ‘devletin güvenliği bakımından gizli kalması gereken belgeleri yayınlamak’ suçlarının işlendiği kaydedilen kararda, kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı belirtilerek tutuklanmalarına hükmedildi.

Dündar ve Gül’ün ifadelerinde MİT TIR’larına ilişkin temin edilen ve yayınlanan belgelerin daha önce kamuoyunda tartışıldığı ve sır olmadığını belirttikleri ifade edilen kararda, ilk defa MİT TIR’larına ilişkin belgelerin şüphelilerin kendileri tarafından temin edildiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız