SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünya 3.sü Oldular

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:34:06
Dünya 3.sü Oldular
A- A+ PAYLAŞ
Avrupa Birliğinin düzenlediği “IYIPO Genç Mucitler Proje Yarışması”nda, Rahime Batu Liseleri bronz madalya kazandı. 
 
26-30 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen 30 ülkeden 105 projenin katıldığı “6. IYIPO Genç Mucitler Yarışması”nda Rahime Batu Koleji, Biyoloji Alanında Dünya üçüncüsü olarak bronz madalya aldı.
 
Konu ile ilgili Rahime Batu Lisesi tarafından yapılan açıklama şöyle ; 
 
"Dünyada bütün branşlarda düzenlenen 3 Uluslararası proje yarışması bulunmaktadır. (1- Avrupa Birliği IYIPO - Gürcistan, 2- İntel-ISEF - Amerika, 3- Brezilya – Mostratec), Ayrıca Çevre-Proje alanında üç uluslararası proje yarışması bulunuyor. (1- Genius – Amerika 2- I. Sweep – Amerika 3- INEPO – Türkiye) 
 
Özel Rahime Batu Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Dünya 3. sü olan Biyoloji projesinde “Vitamin C Uygulaması ile Sigara Dumanının Buğday (Triticum aestivum) Çimlenmesine Etkisi” araştırıldı. Projeyi Fethullah Kınay, H.Batuhan Arabacı ve E.Sena Sözen  isimli Rahime Batu Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencileri, öğretmenleri Necati Işık danışmanlığında hazırladılar. Projede buğday tohumu (Triticum aestivum) kullanılmıştır. Bu bitkilerin çimlenme ve büyümesi sürecine morfogenetik belirimler üzerinde sigara dumanının etkileri araştırılmıştır. Yapılan deneyler sonucunda sigara dumanı verilen buğday tohumlarının çimlenmesinin yavaşladığı ortaya çıkmıştır, tohumlar sigara dumanı olmayan ortama alındıklarında ise çimlenme yeteneğini tekrar kazanmışlardır.
 
Yarışmaya katılan ülkeler ise şöyle, ABD, Brezilya, Kanada, Çin, Almanya, İtalya, Ukrayna, Makedonya, Malezya, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna-Hersek, Endonezya, Ürdün, Kenya, Moğolistan, Nijerya, Pakistan, Kazakistan, Kosova, Romanya, Tacikistan, Taylan, Kamerun, Portekiz, Güney Kore, Kostarika, Sırbistan, Güney Afrika, Singapur, Türkmenistan Kamboçya, Hong kong, Mısır, Meksika ve Türkiye"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız