SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünya Alem Bilsin ki.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:23:02
A- A+ PAYLAŞ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Arif Yıldız, "Bizler, Fransızların Afrika'dan Ortadoğu'ya kadar yaptığı soykırım ve insanlık suçunu unutmuş değiliz" dedi. 
 
Parti binasında basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Arif Yıldız, Fransız Senatosu'nun sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza verilmesini öngören yasayı kabul etmesini şiddetle kınadıklarını söyleyerek, "Bu yasayı kabul eden Fransız Senatosu'nu ve destekleyicilerini şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Fransızların kendi geçmişlerinde bulunan soykırım kültürünü kapatabilmek için necip Türk Milletine iftira atmaya devam etmektedir. Dünya alem bilsinki, Türk milletinin geçmişinde zülüm değil adalet, insaniyet ve merhamet vardır. Fransa ve Ermenistan'da çok iyi bilsinki, Türk milletinin dostluğu ne kadar iyi ve faydalı ise düşmanlığı da o kadar kötü ve zararlı olacaktır. Bizler, Fransızların Afrika'dan Ortadoğu'ya kadar yaptığı soykırım ve insanlık suçunu unutmuş değiliz. Ermenilerin bir kısmının, ecdadımızı arkadan vurduğunu ve düşmanlarla işbirliği yaparak Türk milletinin savunmasız evlatlarını katlettiğini, Dağlık Karabağ'da Azeri kardeşlerimizi katlettiğini unutmuş değiliz. Fransızlar ve bir
kısım Ermeniler tarafından katledilenleri rahmetle anıyoruz. Ancak, Türk milleti kindar değil uzlaşmacı olduğundan ve tarihi yorumlamayı tarihçilerin yapması gerektiğini düşündüğünden sessiz kalmaktadır" dedi. 
 
MHP İl Başkanı Yıldız, "Türk hükümeti kendi üzerine düşeni yapmalı ve ifade özgürlüğüne pranga vuran bu yasanın iptali için gerekli tedbirleri almalıdır. Bu anlamda bizim hükümete iki teklifimiz vardır. Birincisi Fransa'nın canının yanması gerekir. Bunu için Güney Akım Projesi'nde Fransa devletinin desteklediği Fransız Firması EDF'nin yüzde 15 pay alacağı görülmektedir. Fransız firmasının bu projede hemen çıkartılması için gerekli adımların atılması gerekiyor. İkincisi, hukuki yollardan kabul edilen
yasanın iptali için dava şartlarının oluşturulmasıdır. Bunun için Fransız Anayasa Mahkemesi'ne dava açabilmenin yollarını oluşturmak gerekir. Fransa'da yaşayan bir Türk kardeşimizin Ermenilerle ilgili tehcirin bir soykırım olmadığını beyan etmeli, maddi para cezasını Türk devleti ödemeli ve bu kardeşimizin adına yeni kabul edilen yasanın Fransız Anayasasındaki ifade özgürlüğüne aykırı olduğundan bahisle, Anayasaya aykırılıktan yasanın iptalinin sağlanması gerekmektedir. Hükümetin bu iradeyi göstermesi halinde MHP olarak destek olacağımızı şimdiden beyan ediyoruz" ifadelerini kaydetti. 
 
Bu arada, MHP İl Başkanı Arif Yıldız, "Seyyid Ahmet Arvasi'nin fikirlerini anlatmak, anlamak ve yaşatmak" adlı ödüllü makale yarışması için başvuruların 1 Nisan 2012 tarihinde sona ereceğini belirterek, yarışmada birinci olana bin 500 TL, ikinci olana bin TL ve üçüncü olana da 500 TL ödül verileceğini ifade edip, başvuru şartnamesinin MHP İl Başkanlığından alınabileceğini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız