SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünya Birinciliğine Talibiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:22:16
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, sıradan bir üniversite olmadıklarını belirterek, "2015'te karaciğer naklinde dünya birinciliğine talibiz" dedi. 
 
Bir televizyon kanalında canlı yayına katılıp soruları cevaplandıran Rektör Çelik, 27 bin öğrenci, 14 fakülte, 650 öğretim üyemiz var. 5 enstitü, 4 adet 4 yıllık yüksek okulumuz var" ifadelerini kullandı. 37 yıllık geçmişe sahip üniversite bünyesinde Kayısı Araştırma Merkezi"nin bulunduğunu, bugüne kadar 70 bin mezun verdiklerini söyleyen Rektör Çelik, Tıp Fakültesi"ne bağlı Turgut Özal Tıp Merkezi hakkında da bilgi aktardı. 
 
"Karaciğer Nakli dünyada Seul'den sonra dünyada 2'nci merkeziz. 2015'de dünya şampiyonluğuna adayız" diyen Çelik, "200 yataklı Karaciğer nakil hastanesi de kurulacak ve bu da dünyada bir ilk olacaktır. Geçen yıl 200 karaciğer nakli yapıldı. 2015'de karaciğer naklinde dünya birinciliğine talibiz" şeklinde konuştu.  
 
2010'da TUS birincisi, 2009"da TUS ikincisi çıkardıklarını söyleyen Prof.Dr. Cemil Çelik, "Dünya'nın her tarafından hastalar tıp merkezimize geliyor. Yüzde 8-10 arasındaki hastamız yurt dışından geliyor. Avrupa'dan da hasta kabul etmeye başladık" dedi. Sıradan bir üniversite olmadıklarını vurgulayan Çelik, "Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi bulunuyor. Burada engellilere spor yaptırılıyor. Almanya ile işbirliği yaptık Egzersiz ve spor eğitimi başlattık. Bu çocuklarımız Almanya'da da eğitim görecek. Ayrıca, üstün yetenekli çocuklar merkezimiz de buluyor" diyerek, üniversitenin gelirini 3 yılda arttırdıklarını da belirtti. 
 
"ABD ve Avrupa ülkelerinde devletler üniversitelere eskisi kadar para pompalamıyorlar. Kaynaklar yüzde 20-30 azaldı. Üniversitemizin giderleri 2008'de yüzde 39"u üniversite kaynaklarından karşılanırken, 2011'de yüzde 50 öz kaynaklarımızdan giderlerimizi karşıladık. 2012'da giderimizin yüzde 55"i üniversiteden, yüzde 45"i devlet karşılayacak. Kaynaklar üretmeye başladık. 2011 yılını, 160 milyon TL gelir ile kapattık. Bu yıl Turgut Özal Tıp Merkezi"nde 200 milyon TL gelir bekliyoruz" ifadelerini kullanan Rektör Çelik, daha sonra özetle şunları söyledi: 
 
"Moleküler Biyolojik ve Genetik Bölümü açtık. Yabancı uyruklu öğretim üyeleri de bu bölümde var. Bu sene hazırlık okuyorlar. Türkiye dışından da öğrenci alıyoruz. 3 yılda yüzde 80 yeni bölüm arttırdık. Toplumun ihtiyacı olan bölümler açıyoruz." 
 
Üniversite kampüsündeki yurt imkanlarından da söz eden Çelik, "Bir kişilik ve 3 kişilik oda olan bin kapasiteli kız yurdu bir ay sonra açılacak. Aynı standartlarda bin erkek öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdu yapılacak" şeklinde konuştu. 
 
Kurum ve kuruluşların işbirliği ile üniversite kampusü karşısına Teknopark yapıldığını ve inşaatın sürdüğünü söyleyen Rektör Çelik, "Teknopark ülkenin sanayi altyapısı olan organize sanayi bölgelerde üniversite sanayicilerin bir araya gelip Arge yaptığı kurumlardır. Sanayisi olmayan şehirlerde Teknopark açılması uygun değil. Malatya, Gaziantep ve Kayseri'den sonra bölgede sanayileşen bir şehirdir. Teknopark, sanayici ve üniversite hocalarını bir araya getirecek" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız