SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünya Bizimle Daha Güzel"

0
Güncellendi - 2017-03-09 22:05:19
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ‘Dünya Bizimle Daha Güzel’ adlı program gerçekleştirildi. Battalgazi Belediyesi’nin kadın çalışanlarına yönelik düzenlenen programda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bizim bayan çalışanlarımızın sayısı oldukça fazlaymış. Bundan onur ve gurur duydum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ‘Dünya Bizimle Daha Güzel’ adlı programda, belediyenin kadın çalışanları ile bir araya geldi. Orduzu Çınar Park Galip Demirel Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, AKP Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Şule Kürün Özkan, Başkan Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Karataş, Zafer Kırçuval, Nevzat Aslan, Mustafa Sayın, bazı birim müdürleri ve Battalgazi Belediyesi’nin kadın çalışanları katıldı. Programda ilk olarak Başkan Gürkan, belediyenin kadın çalışanlarına karanfil hediye etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, programa katılan kadınların kadınlar gününü kutlayarak, “Kadınlar gününüz kutlu olsun. Daha nice günlerde hep böyle bir aile sofrası içerisinde toplanmayı ve birlikte olmayı Cenab-ı Allah nasip etsin. Bizim bayan çalışanlarımızın sayısı oldukça fazlaymış. Bundan onur ve gurur duydum. Çalışanların neredeyse yarısına yakınının bayan olması, o kurumda hem verimliliği, hem de belirli bir düzeni beraberinde getirir. Bayanın olmadığı bir evde nasıl ki huzur, temizlik, tertip, düzen olmazsa, bayanın olmadığı bir kurumda da huzur, tertip ve intizam olmaz” dedi.

Kadınlar Günü’nün önemine dikkat çeken Başkan Gürkan, “1977 yılında Kadınlar Günü Birleşmiş Milletlerde ilan edilmeden önce Cumhuriyetimizin ilk yıllarında 1921 yılında biz kadınlar gününü ilan etmişiz ve 1930’da da muhtarlık boyutuyla, 1934 yılında da hem seçme hem de seçilme hakkını vermişiz. Avrupa, bizden 50 yıl sonra kadınlara seçme ve seçilme hakkı ve kadınların kadın olma olgusunu ancak tanıyabilmişler. Kadına verilmiş olan haklar ise bizim inançlarımızın neticesinde olmuştur. İnancımızda “Kadınlar Allah’ın size emanetidir” denir. “Cennet Anaların ayağı altındadır” derler. Kadınlarımız, Milli Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele de önemli görevler ifa etmişlerdir. Onun için analarımızın da kıymetini bileceğiz, evdeki hanımlarımızın da kıymetini bileceğiz, bayan arkadaşlarımızın da kıymetini bileceğiz. Çünkü kadınlarımız o daireye, nezaketi, nezahatı, kibarlığı getiriyorlar. Ben bizim personelimizle böyle bir akşam vakti bir olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Hepinizin Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, inancımızın kadınlara verdiği değere dikkat çekerek, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü. Dünya Kadınlar Günü’nüzü tebrik ediyorum. İnancımız gereği, İslam dininin kadına vermiş olduğu değeri hepiniz biliyorsunuz. Hadislerle bunlar ortaya konulmuş. Veda hutbesinde Peygamberimiz, kadınların birer emanet olduğu bildirilmiş. Cennet anaların ayaklarının altında olduğu bildirilmiş. Günümüze baktığımız zaman bize asla yakışmayan, ülkemize hele hele inancımıza hiç yakışmayan olayları televizyonlarda görebiliyoruz. Bunun temelinde eğitim eksikliği var. Yanlış gelenek ve belki de töreler var. Son zamanlarda özellikle AK Parti iktidarları döneminde kadına verilen değeri biliyorsunuz. Özellikle dezavantajlı guruplara verilen değerleri gördüğümüzde, yaşlılara, engellilere, kimsesizlere, yetimlere verilen önem, ayrıca kadının iş dünyasında yer almasına yönelik birçok düzenlemeler oldu. Bu geçmişle kıyaslanmayacak kadar olumlu gelişmeler var. Bir yandan da demin ifade ettiğim gibi haberlere yansıyan gerçekten bizlere yakışmayan olaylar da var. Bunları bilinçle aşacağız. STK’larla, yerel yönetimlerle aşacağız. Tekrar Dünya Kadınlar gününün tüm kadınlarımız için gün olarak, hafta olarak değil, her günün kadınlar günü olması dileğiyle saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Battalgazi Belediyesi’nden emekli olan Elif Zabun’a ve Battalgazi Belediyesi’nde uzun süredir çalışan Birgül Parçikanlı’ya plaket verildi.

Program son olarak müzik dinletisi ile sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız