SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünya Değişti, İş Değişti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:48:15
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 3. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı kapsamında, “İş Hayatında Profesyonellik” konulu konferans verildi. 

İş arayanlar ile işverenleri buluşturan İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın 3’üncüsü Malatya Belediyesi yanında bulunan fuar çadırında düzenleniyor. Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi ile Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen fuar kapsamında iş hayatıyla ilgili konferanslarda veriliyor.

Fuar çadırında gerçekleştirilen eğitim çalışmaları kapsamında Yönetim Danışmanı Özlem Yurdanur Özgenç, “İş Hayatında Profesyonellik” konulu konferans verdi. Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vahap Toman’ın da katıldığı konferansta Özgenç, iş hayatında yapılması gerekenler ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Bilginin, iş hayatında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Özgenç, “İnsanlar öğrenecek ve işi geliştirecek. Çünkü iş değişiyor. Dünya değişti, işler değişti. 10 sene önce mühendislerin çalıştığı makineler farklıydı. Bugün aynı işi farklı makinelerle yapıyorlar” dedi.

Özgenç, insanların kendilerini değişime kapatmaması gerektiğinin altını çizerek, “Yaşam ve algılar değişiyor. Bunu görmezden gelemeyiz. Benim dört senelik eğitimimde aldığım bilgi, beni beş sene sonrasına götürmeyecek. Bunu bilmemiz gerekiyor. Beş sene sonrası için farklı bilgiler ve yeterlilikler var. Hayat ve dünya değişiyor. Bu değişime kendimizi kapatamayız. O yüzden öğrenecek çok şey var. İmkanları oluşturmak ve talep etmek lazım” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız