SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünya Devinde Bir Malatyalı

A- A+ PAYLAŞ

Aslen Malatyalı olan ünlü futbolcu Hamit Altıntop, İspanya’nın futbol dünyasındaki devi Real Madrid kulübüne transfer oldu. Real Madrid’de Mesut Özil ve Nuri Şahin’den sonra üçüncü Türk futbolcu olan Hamit Altıntop, başarılı futbol kariyerini bu kez Real Madrid’de sürdürecek.

Aslen Akçadağ ilçesi Kozluca Köyü’nden olan merhum Şeyh Mehmet Altıntop’un, 1983 yılında Almanya’da dünyaya gelen ikizleri Hamit ve Halil Altıntop, gerek Almanya liglerinde yeraldıkları takımlarda, gerekse formasını giydikleri Türk Milli takımındaki başarılı futbollarıyla tanınıyordu.

FUTBOLUN İKİZLERİ..
Aslen Malatya'lı olan 28 yaşındaki Hamit, futbola ikizi Halil Altıntop ile birlikte doğduğu şehrin takımın olan Schwarz-Weiß Gelsenkirchen-Süd takımında başladı. Ardından TuS Rotthausen, SG Wattenscheid 09 takımlarında oynadı. 2003 yılında FC Schalke 04 takımına transfer oldu ve burada 4 sezon boyunca çok istikrarlı ve iyi bir performans sergiledi. 2006-07 sezonunda kardeşi Halil Altıntop 'un FC Schalke 04'e transfer olmasıyla Türk takımlarından gelen teklifleri reddetti. 2007-08 sezonu başında bonservis bedeli olmadan Bayern Münih takımına transfer olmuştur.

Çifte vatandaş olmasına rağmenf Alman Millî Takımı'nın teklifini reddedip, Türk Millî Takımı'nı tercih etmiştir. Millî forma altında göstermiş olduğu istikrarlı ve süper performanstan dolayı millî takımın vazgeçilmez futbolcularından biri olmayı başarmıştır. En önemli özelliği topu her durumda pozitif kullanmayı bilmesi ve oyunun tıkandığı noktalarda insiyatifi eline alabilmesidir. Türkiye Millî Futbol Takımı'nın 0-2 yenik durumda olduğu çek cumhuriyeti maçında 3 tane gole asistlik yaparak maçı türkiyenin 3-2 kazanmasında büyük bir rol oynamıştır.EURO 2008 de Türkiye Millî Futbol Takımı'nın yarı finale yükseldiği Hırvatistan maçında, üçüncü penaltıyı gole çevirmiş ve UEFA tarafından maçın adamı seçilmiştir.Ayrıca EURO 2008'in en iyi 11'ine seçilmiştir. Hamit Altıntop, geçtiğimiz günlerde İspanya’nın dünya devi ekibi Real Madrid’e transfer olmuştur.

BİR TÜRK DAHA..
Hamit Altıntop’un Real Madrid’e transferi, “Bir Türk Daha..” başlığıyla haber oldu.

Vatan Gazetesi’ndeki haber şöyle:

”REAL Madrid’de bir Türk daha... İlk olarak sezon başında Türk asıllı oyuncu Mesut Özil’i kadrosuna katan, geçtiğimiz günlerde de milli yıldız Nuri Şahin’i transfer eden ‘Beyaz Şimşekler’, Jose Mourinho’nun ısrarla istediği Hamit Altıntop’u da renklerine bağladı. 5 yıldır Alman ekibi Bayern Münih forması giyen 28 yaşındaki yıldız oyuncuyla 4 yıllık anlaşma sağlandığı açıklandı.

UZUN süredir G.Saray’ın da gündeminde olan ve Madrid ekibiyle anlaşamazsa sarı-kırmızılı kulübün yolunu tutması beklenen Hamit’i “Mourinho’nun hizmetine doğmuş bir kazanan” ifadesiyle taraftarlarına duyuran kulübün resmi sitesi, milli yıldızın Türk Milli Takımı’yla da büyük başarılara imza attığını vurguladı.

ÖTE yandan bu transfer İspanyol medyasında geniş yer buldu. Birçok yayın organı Hamit’in Real Madrid’e transferini ilk haber olarak verirken, Marca ve AS “Altıntop, artık Real Madrid’de” ifadesini başlıklarına çıkardı."

TRANSFER NEDENİ..
Akşam Gazetesi'nde, Hamit'in transfer nedenine ilişkin yayınladığı haber ise şöyle:

"Real Madrid'de Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun yardımcısı olan Aitor Karanka, transferdeki Hamit Altıntop tercihlerinin nedenini açıkladı!..

Karanka, düzenlediği basın toplantısında, Eflatun-beyazlılar'ın son transferi olan Hamit Altıntop'a övgüler yağdırarak, milli futbolcuyu 'Takım oyuncusu' olduğu için kadrolarına kattıklarını söyledi.

Hamit'in Avrupa'nın en güçlü ekiplerinden biri olan Bayern Münih'ten transfer edildiğini hatırlatan Karanka, "Hamit bizim son derece ihtiyaç duyduğumuz futbolculardan birisi... O tam bir takım oyuncusu... Teknik ekip olarak kadromuza böyle bir oyuncu kattığımız için mutluyuz" dedi.

Karanka, Hamit'in Türkiye A Milli Takımı'nda da son derece başarılı maçlara imza attığını vurgulayarak, "Uluslararası çapta bir futbolcu... Yeni sezonda Hamit Altıntop transferinde neden bu kadar ısrarcı olduğumuzu herkes görecek" ifadelerini kullandı."

İSPANYA'DAKİ İKİNCİ MALATYALI..
Bu arada, Real Madrid'e transfer olan Hamit Altıntop, İspanya'nun La Liga olarak adlandırılan futbol ligindeki takımlarda yeralan ikinci Malatyalı.

1986 Malatya-Battalgazi doğumlu olan Mehmet Topal da, halen La Liga'da mücadele eden Valencia takımında top koşturuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız