SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünya Ebeler Günü Kutlanıyor

0
Güncellendi - 2016-05-11 16:13:41
Dünya Ebeler Günü Kutlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Dünya Ebeler Günü tüm dünyada olduğu gibi Malatya’da da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Malatya Devlet Hastanesi'nde çalışan ebe ve hemşirelere karanfil dağıtarak ebeler gününü kutladı. Hastanede çalışan hemşire ve ebeleri tek tek ziyaret ederek, karanfil dağıtan Bingöl, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sağlığın, bireylerde, zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biri olduğunu ifade eden Bingöl, ebelik ve hemşireliğin, insan sevgisiyle dolu, şefkatle ve sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslek olduğunu söyledi. Ebelik ve hemşireliğin, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili olan bir meslek olduğunu kaydeden Bingöl, “Ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister. Temelinde sevgi ve saygı yatar. Ebe ve hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bu nedenle, hemşirelerin, hem eğitim açısından hem de psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gereken bir meslek grubu olduğu ortaya çıkmaktadır” diye konuştu.

Ebe ve hemşirelerin toplum açısından büyük sorumluluğa sahip olduklarını belirten Bingöl, “Bugün dünyada ve ülkemizde ebe ve hemşireliğin temel sorumluluğu, toplumun sağlığını yükseltmek, sağlıklı bireyin sağlığını korumak, hastalıklı bireyi tedavi etmek ve acısını dindirmektir. Bu sorumlulukları yerine getirirken deontolojik kavramlara uygun hareket etmek, bilgili, ahlaklı ve vicdanlı olmak, hemşirenin temel davranış biçimi olmalıdır” ifadelerini kullandı. Konuşmasında ebe ve hemşirelerin sorunlarına da dikkat çeken Bingöl, “Sağlık-Sen olarak böyle kutsal bir görevi ifa eden sağlık çalışanlarının, ekonomik açıdan bir an önce refaha kavuşturulmasını, maaşlarında ciddi bir iyileştirme yapılarak maaş dengesizliğinin giderilmesini, yıpranma payının biran önce çıkarılmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, ek ödeme yönetmeliğinin değiştirilip daha adil bir hale getirilmesini veya döner sermaye dağıtımındaki eşitsizliğin giderilmesini istiyoruz ve temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

iha

SAĞLIK-SEN MALATYA ŞUBE BAŞKANI MEHMET BİNGÖL EBE VE HEMŞİRELERE KARANFİL DAĞITTI (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız