SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünya İstatistik Günü

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü, Dünya İstatistik Günü dolayısıyla bir kutlama etkinliği düzenledi.

TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen kutlama programında bir konuşma yapan TÜİK Malatya Bölge Müdürü Hüseyin Avni Dizman, "Ülkemizin de üyesi olduğu Birleşmiş Milletler (BM) Teşkilatı Genel Kurulu, Birleşmiş Milletler İstatistik Komisyonu tarafından getirilen öneriyi değerlendirerek 20 Ekim 2010 tarihinde Dünya İstatistik Günü'nün kutlanması kararını almıştır. 20 Ekim 2010 tarihinin 'İstatistiklerdeki Başarılarının Kutlanması' ana teması altında ve hizmet, doğruluk, profesyonellik ana ilkeleri göz önüne alınarak 'Dünya İstatistik Günü' olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Bu kutlamalar ile tüm dünya istatistikçileri ve istatistik camiası arasında ortak bir istatistik bilincinin ve coşkunun oluşması hedeflenmektedir" dedi.

İstatistik bilincinin oluşması açısından kutlamaların önemli bir yer teşkil ettiğini kaydeden Dizman, "20 Ekim İstatistik Günü, Ülkemizde istatistik bilincinin yerleşmesi açısından önemli bir adım teşkil etmektedir. Yine benzer amaçla 1990 yılından bu yana süre gelen ve her yıl geleneksel olarak 9 Mayıs tarihinde kutlanmakta olan Türk İstatistik Günü'nün 2011 yılından itibaren kurumumuzun temelini oluşturan İstatistik Dairesi'nin 1926 yılındaki kuruluş tarihini temsil eden 25 Nisan tarihinde hep birlikte kutlayacağımızı bu vesileyle bildirmek istiyorum. İstatistik Günü hepimizin, tüm istatistikçilerin, bu konuya gönül vermiş herkesin günüdür. Bu nedenle nu günün bundan sonra da hep birlikte coşkuyla kutlanacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.
TÜİK Malatya Bölge Müdürü Hüseyin Avni Dizman'ın konuşmasının ardından TÜİK'i anlatan bir slayt gösterimi yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız